XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Lök bra för lungorna?

Lök, en medlem av allium släktet, är perenna växter med uppsvällda jordiska rötter kallas rhizom. Löken först odlas på hemmamarknaden i Iran och har odlats i mer än 4700 år, enligt James L. Brewster, författare till boken "lök och andra vegetabiliska Alliums." Bortsett från deras kulinariska användning, lök ger också en mängd olika medicinska effekter, inklusive några relaterade till lungorna och andningsorganen.

skarp Flavor

Lök "skarp smak och antiseptiska egenskaper erbjuder en kraftfull kombination som stimulerar andningsorganen, bryter upp slem och dödar bakterier, säger Anne McIntyre, författare till boken" Drink för din hälsa. " Lök saft kan hjälpa till att klara upp halsont, förkylningar och bihåleinflammation. Den stimulerande effekten av dess skarp smak ökar cirkulationen, främja svettning för att påskynda läkning av förkylningar och influensa. En mängd olika bakterier inhiberas av lök s bakteriefri kämpar makt.

antimikrobiellt

En studie som publicerades i januari 2011 frågan om "Journal of the Science of Food and Agriculture" rapporterade att en anläggning i löken släktet och som vanligen används som en vild lök visade stark antimikrobiell aktivitet mot fem arter av bakterier och två svamparter. Forskare efterlyste ytterligare tester av detta och andra lök relaterade anläggningar för eventuell användning som naturliga antibiotika.

kombinations~~POS=TRUNC

Lök och honung är ett osannolikt par men erbjuder ett effektivt botemedel mot barndoms hosta, säger Andrea Candee, författare till boken "Gentle Healing för Baby och barn: En förälder guide till barnvänlig örter och andra naturliga botemedel för vanliga sjukdomar och skador. " Både lök och honung ge antimikrobiella fördelar och den resulterande blandningen lindrar hosta spasmer och är lugnande för irriterade luftvägarna. Den del av lök som gör dina ögon till vatten när du skär dem fungerar också som en mild irriterande för slemhinnan i magen, som skickar signaler till lungorna att utsöndra slem-gallring sekret som orsakar dina ögon och näsa för att köra.

prebiotika

Lök innehåller mätbara mängder av fruktooligosackarider, även känd som prebiotika, en kategori av sockermolekyler som främjar hälsan hos nyttiga bakterier, enligt forskare vid Plant Science Laboratory, Cranfield University, Storbritannien. Genom att tillhandahålla en näringskälla för probiotiska bakterier som lever i andningsorganen, kan lök hjälpa avvärja infektioner.

antioxidanter

Antioxidant fördelar i form av antocyaniner, det pigment som ger rödlök deras färg, och den svavelinnehållande aminosyran cystein gör lök användbara vid förebyggande och behandling av luftvägsinfektioner, säger forskare i en studie som publicerades i november 2002 numret av tidskriften "Phytotherapy Research." Mot astma och antibiotiska effekter av lök har dokumenterats.