XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Både cystein och cystin är icke-essentiella aminosyror. "Icke-essentiell" betyder att ett tillräckligt utbud kan erhållas genom din egen kropp skapar dem, så länge du konsumerar tillräckliga mängder av fett och kolhydrater. Levern kan tillverka 80 procent av kroppens krav på aminosyror, vilket 20 procent som måste erhållas från kosten ensam.

Essentiella aminosyror är de din kropp kan inte göra, så det är viktigt att du får tillräckligt av dessa mycket nödvändiga aminosyror från att äta en adekvat diet. Metionin, dock är en prekursor av cystein och slutligen cystin: denna aminosyra är en essentiell aminosyra, så det är viktigt för en adekvat tillförsel som skall erhållas från att äta en hälsosam kost, särskilt en som innehåller tillräckliga mängder protein, såsom ägg, kött och mejeriprodukter och tillräckliga fullkornsprodukter.

Läkning och reparation funktioner

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Hälsan hos din hud är direkt relaterad till både cystein och cystein. Cystin är ansvarig för att stimulera vita blodkroppar att migrera till ett område av trauma i huden för att skydda den platsen från miljöeffekter som kan skada din kropp. Cystin uppmuntrar kroppen att återhämta sig från effekterna av kirurgi samt främja hårväxt genom dess effekter på karoten bildning.

Samtidigt är strukturen på din hud beroende agerande cystein. Cystein håller hudens flexibilitet samt att skydda kollagenskiktet. Cystin är effektiv vid behandling av ett lågt antal vita blodkroppar, såväl som används för att behandla hudsjukdomar och anemi.

Skyddande funktioner i cystein och cystin

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Cystein administreras ofta som en akutbehandling i fall av paracetamol, eller Tylenol, överdos. I din kropp cystein ger en mycket effektiv roll för att skydda levern från olika gifter kroppen kan drabbas av. Cystin ger skydd för din lungor, hjärna och lever från fria radikaler som orsakas av alkohol och tobak.

Skadliga effekter av fria radikaler

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Dr. H. Ghadimi, Nassau County Medical Center, NY, är ordförande i näringsutskottet. Enligt Ghadimi, är cystein en effektiv behandling mot de skadliga effekterna av fria radikaler. Han tror att tillskott av cystein ges i slutet av en måltid kan hjälpa överviktiga patienter genom att neutralisera en del av effekterna av insulin.

Ghadimi tror att överflödigt fett produktion är resultatet av stora mängder insulin som produceras och att cystein är särskilt effektiva för att skydda kroppen mot effekterna av åldrande samt vara effektiva för att skydda kroppen från cancer.

Alltför mycket cystin

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Det finns också en ärftlig sjukdom som innebär alltför mycket cystin försvinner via urinen. Administrering av stora kvantiteter av kolin har befunnits vara fördelaktigt i vissa av dessa fall. Ibland kristaller av cystin kan ansamlas i vävnaderna, som förekommer i benmärgen, lymfkörtlarna, leukocyter, hornhinna och bindhinna dina ögon och inom dina inre organ. Detta är en sällsynt sjukdom som kallas cystinos.

Diabetiker kan vara risk för alltför mycket cystein och bör aldrig ta cystein tillskott om medicinskt övervakad. Detta beror på att cystein kan störa disulphidebrids, vilket alltför få för att bilda som kan inaktivera insulin, vilket alltför mycket glukos att cirkulera i blodet.

Cystin är mer stabil molekyl

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

För mycket cystein kan omvandlas till höga doser av cystin av kroppen, uppmuntra bildandet av njursten utvecklas. Detta beror på att cystin är mer stabil molekyl, och om två fria cystein molekyler är närvarande, kommer de naturligtvis utgöra mer stabil bindning av cystin när det är möjligt. För att förhindra dessa problem, om du tar tillskott av cystein du bör också ta större än normala doser av vitamin C samtidigt.

Om alltför mycket cystin resulterar i njursten, kommer då att konsumera massor av citrusfrukter, samt stora mängder av andra frukter och grönsaker uppmuntra din urin för att bli mer basisk. Alkalisk urin hjälper till att förhindra dessa aminosyror, såsom cystin, bildas kristaller.