XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
De bästa Shimano Shifters

Leta efter snygga, ergonomiska handtag som känns bra när du tar tag i dem. Leta efter mjuka, följsamma gummi omslag och kuddar som är bekväm på insidan av handflatan mellan tummen och pekfingret. Shimano gör tre övre nivå reglage som kallas "Flight Deck" reglage. Dura-Ace är den dyraste, Ultegra är den andra och 105 är den mest prisvärda finns på high-end cyklar. För nybörjar Shimano reglage, leta efter Altus och Tiagra.

Vanliga fallgropar

Vanliga fallgropar är reglage som inte är anpassade för din körstil. Om du tänker på racing din cykel, se till att köpa en av de två översta Shimano reglage - Dura-Ace eller Ultegra. Dessa två reglage är 10-hastighet och nästan felfri i sin design. Det är mycket liten skillnad i prestanda mellan de två skift, men om du är orolig vikt, inte köpa något annat än dessa två översta utmanare.

Var man kan köpa

Det bästa stället att köpa reglage är från en online-återförsäljare som cykel NASHBAR eller från Performance cykling. De har alla alternativ och erbjuda regelbunden nära-out erbjudanden. Det näst bästa stället att köpa skulle vara din lokala REI. De har också ett bra val och kan även installera din Shimano reglage för dig. Den tredje bästa stället skulle vara din lokala cykelaffär. De kan vara den dyraste, men du får sakkunnig insikt och installation.

Kosta

Ett par Dura-Ace reglage ställer du tillbaka ungefär $ 550. Ultegra körs ungefär $ 400 dollar och 105 skift kosta ungefär $ 350 för ett par. Kliva ner till nybörjar reglage kostar Tiagra ca $ 250 och den Altus ca $ 50 för ett par.

jämförelse Shopping

De tre översta reglage - cockpit modeller - alla integrerade reglage, vilket innebär att allt inklusive broms sker med samma handtag. Detta är standard på Shimano reglage, men de två instegs reglage - den Tiagra och Altus - ha ned skift-knappen på ovansidan av växelhandtaget. Cockpit modeller har ner skift knappen på handtaget själv. Cockpit modeller förskjuts med antingen pekfingret eller långfingret. Det är totalt sett mer praktiskt att flytta med fingrarna än med tummen eftersom du inte behöver justera handposition att flytta.

Tillbehör

Bar wrap och styret kan göra en skillnad för din reglage. Om du har ett val, när du byter dina reglage, använder ett styre wrap som är stoppad. Har installatören göra ett rutmönster med två färger. Du bör byta ut din gamla wrap ändå, så klä upp din cykel med några coola utseende wrap färger också. Styret wrap kostar ca $ 10 att göra båda sidor. Om du har råd med dem, sätta K-wing styret på cykeln; dessa kostar ca $ 300. De har en platt plats strax ovanför reglage för att vila handen på långa turer när din hand känns det att somna.

insider tips

Försök inte att arbeta på din shifter om du inte är mekaniskt benägna eller vet vad du gör. Det finns fjädrar, hävstänger, toleranser och inställningar på Shimano reglage som behöver lätt beröring av någon som förstår dem. Generellt sett bör du inte någonsin arbeta på shifter; om du gör, förstår att du bara kan göra det värre genom att försöka justera den själv. Om du bryter en kabel, gå vidare och cykla i vilken växel som den fastnat i. Ta det till en cykelaffär så snart som möjligt, och låta dem fixa det.