XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du har allergier och du röker, bör du vara särskilt motiverade att sluta. Cigarettrök innehåller giftiga kemikalier som kan irritera dina allergier. Och du kan även utveckla en allergi mot cigarettrök. American Academy of Allergy, Asthma and Immunology säger att tobak i någon form skapar allvarliga hälsorisker för användare. Och om du har en allergisk sjukdom i luftvägarna, du löper ännu större risk.

Instruktioner

Du kan sluta

1 Förbered att sluta. Ställ en sluta datum så att du kan förbereda känslomässigt att vara en rökare. Sluta köpa cigaretter; göra ditt hem och arbetsplats redo genom att ta bort askkoppar och förklara dessa platser rökfria zoner.

2 Fråga din familj, vänner och kollegor för stöd. Låt dem veta att du kommer att sluta röka. Berätta för dem att du inte vill tjat från dem, men förståelse och moraliskt stöd.

3 Ta hjälp av din läkare och rökning upphörande grupper. Fråga din läkare om grupper rökning avvänjningsstöd och program. Kontrollera din stad eller länhälsaavdelningen för konsumentinformation om rökavvänjning. Du kan också kontakta American Lung Association, American Cancer Society eller American Heart Association för information om hur man sluta röka. Anonym nikotin har en stödtelefon, 1-800-642-0666, och Cancer Institute har en rökare sluta linje, 1-877-448-9748.

4 Tänk på substitut och mediciner. Nikotin är en mycket beroendeframkallande drog, och du kommer att få abstinensbesvär. Nikotinersättningsprodukter inklusive gummi, plåster, nässprayer och inhalatorer, finns tillgängliga över disk. (Om du använder en nicotinelapp och har någon form av hudreaktion, ta bort plåstret och prova en annan form av läkemedlet.)
Din läkare kan ordinera läkemedel, såsom bupropion (Zyban) och vareniklin (Chantix), som kommer att minska din lust att röka. Dessa läkemedel mer än dubbla din chans att lyckas sluta, enligt American Academy of Allergy Asthma och immunologi.

5 Ta en titt på dig själv och varför du röker. Rökning är ett beroende, men också en vana. Ta reda på varför och när du röker. Är det när du äter? När du är orolig? När du är uttråkad? Ändra dina rutiner för att övervinna din vana. Inte hänga runt andra rökare. Detta gör du vill röka. Håll lakrits pinnar med dig för att sätta i handen eller munnen i stället för en cigarett när du får lust. Hitta en aktivitet som är roligt och hälsosamt. Om du behöver hjälp med ångest, prata med din läkare om rådgivning eller medicinering, eller bara få tillsammans med en nära vän.

6 Var inte hård mot dig själv. Om du misslyckas, försök igen. Många människor försöker sluta mer än en gång. Ta del av vad som fungerade och inte fungerade förra gången du försökte sluta. Om du gick kall kalkon förra gången, kanske du måste dra mer gradvis den här gången. Det är också möjligt att du kommer att få en viss vikt när du har avslutat. Återigen, inte vara hård mot dig själv. Försök att vara aktiv och äta en hälsosam kost för att förlora denna vikt snabbt.