XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Do Skiv rader ge dig Mass?

Skivstång raden även känd som skivstång böjda över raden är en utmanande multi gemensam övning som ökar styrka i överkroppen. Enligt kroppsbyggare Dave Draper som var Arnold Schwarzeneggers utbildningspartner på 1970-talet, är det skivstång v omfattande övning som engagerar hela kroppen och stimulerar tillväxt av muskelmassa.

Prestanda

Skivstång rader kräver exakt teknik och fokus för att minimera risken för skador på nedre delen av ryggen. För att utföra övningen, anta en axelbrett hållning, sätta sig på huk och greppa en skivstång med ett brett overhand grepp. Räta upp och hålla skivstång i framsidan av låren. Böj knäna en aning och gångjärn framåt från höfterna tills ryggen är ungefär parallellt med golvet, med skivstång hängande strax under knäna. Håll ryggen rak och ro skivstång uppåt till strax under din nedre bröstet. Med armbågarna pekar på taket, pressa ihop skulderbladen på toppen av rörelsen sedan sänka ribban på ett kontrollerat sätt till strax under knäna.

muskler Riktad

Bent-over rader rikta ryggen, engagerande en mängd olika muskler som dina lats, romboider, mellersta och nedre trapezius, bakre deltoids, teres större, teres minor och infraspinatus. Skivstång rader engagera även bröstet, biceps och triceps, medan Erector spinae av nedre delen av ryggen, tillsammans med din glutes, höfter och hamstrings sparka in för att stabilisera kroppen. Magen och sneda arbete för att skydda din ryggrad och hålla ryggen rak.

Vikter och ökad muskelmassa

Skivstång rader kan du använda tyngre vikter än med andra roddövningar. Skriva i T-Nation.com, styrka och kondition tränare Kassey Esser säger tunga vikter inducerar mer muskler rekrytering. Ökad muskel rekrytering leder till mer muskelstimulering, och i samband med tillräcklig återhämtning mellan träning och rätt kost leder till ökad muskelmassa.

andra övningar

Även skivstång rader spelar en viktig roll i att hjälpa dig att få muskelmassa, inte försumma att omfatta andra multi fogmassa övningar i din träning rutin. Inkludera skivstång eller hantel bänkpress för bröstet, främre deltoids och triceps, den militära pressen för dina axlar och triceps, skivstång knäböj för din quadriceps, rumpa och hamstrings; lyft för din trapezius och nedre delen av ryggen; och haka-ups för dina lats och biceps.