XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Även om det kan tyckas bakvända, utövar de magmusklerna arbetar för att stärka ryggen och ryggraden kolumnen också. En övning som fungerar både mag- och ryggmuskler är curl upp. Följ dessa steg för att lära sig hur man utför en curl upp för att stärka ryggmusklerna.

Instruktioner

1 Placera en handduk eller stoppad träningsmatta på golvet så att du har en bekväm plats för att utföra buken curl upp.

2 Ligga ner på din handduk eller matta så att lägre och mellersta ryggen varken platt på golvet eller onaturligt välvd. Lyft knäna så att dina ben sträcker sig något framför dig. Placera händerna under huvudet och föra armarna mot öronen. Höj ditt huvud, nacke och axlar så att endast övre delen av ryggen stiger från golvet.

3 Håll curl upp i 10 sekunder och sedan sänka din axlar, nacke och huvud, så att övre delen av ryggen vilar på golvet igen.

Tips

  • För att undvika skador på halsen, lita på magmuskulaturen att höja övre delen av ryggen från golvet.
  • När du utför din buk curl upp, tänk på att inte använda benen för att dra din kropp från golvet. När du gjort korrekt, kommer bara ditt huvud, nacke, axlar och övre delen av ryggen flytta. Motstå gunga själv i en curl uppfällt läge.
  • Vissa människor njuta av att utföra en curl övning på en fitness boll. Du bör dock alltid ha en annan person "spot" dig så att du inte skadar din rygg, nacke eller ryggraden.