XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Extreme Olydnad hos barn

Olydnad hos barn är en av de vanligaste klagomålen kommit till uppmärksamheten av barnläkare och andra vårdgivare och, när det förekommer ibland, är helt normalt. Upp till 65 procent av föräldrarna tror att deras barn är noncompliant, rapport Larry M. Kalb och Rolf Loeber i en recension 2003 i "Pediatrics." Vissa barn som är olydiga ofta kan ha en avsteg sjukdom, såsom trotssyndrom, eller helt enkelt att göra med krafter, i skolan eller hemma, som betonar dem tillräckligt för att orsaka dålig beteende. Prata med din barnläkare om du är orolig att ditt barn är överdrivet olydig.

Effekter av Olydnad

Ett barn som vägrar att samarbeta med vuxnas önskemål regelbundet har ansträngt relationer med jämnåriga, föräldrar och andra vuxna och lärare i skolan, enligt Kalb och Loeber. De rapporterar att eftersom en kroniskt olydiga barn inte kommer att lyda reglerna, kommer han inte att kunna delta i gruppaktiviteter såsom sport och kan även vara på en högre risk för fysisk skada. Extreme olydnad i skolan kan också skada lärare och elev relationen och leder till dålig skolprestationer.

Hemmiljön

Om ditt barn är extremt olydiga, prata med ditt barn och överväga din hemmiljö eller skolmiljön för att avgöra om det finns några bakomliggande problem som leder till hennes beteendeproblem. Tänk om familjemedlemmar visa varandra respekt, om problem i familjen löses med diskussion eller argumentera, hur mycket skrika finns på den del av föräldrar och andra vårdgivare och om din familj har att göra med överdriven stress. I skolan, överväga om mobbning förekommer och hur barnet interagerar med lärare. Dålig skolprestation kan också vara en faktor i noncompliance. Åtgärda eventuella problem hemma och skolan för att hjälpa ditt barn att klara och bli mer kompatibel.

beteendestörningar

Om ditt barn har en uppförandestörning, kan han ha svårt uppvisar positivt beteende och kommer att kämpa med känslor. American Academy of BUP anser att barn med beteendestörningar anses ofta dålig eller mycket olydig, men en uppförandestörning kan orsakas av ett antal faktorer, såsom hjärnskador, genetik, missbruk eller kanske till och med utlösas av en traumatisk upplevelse. Några av de symptom på en uppförandestörning är extrem aggression mot människor och djur, förstöra andras egendom, liggande, stjäla, kör iväg och hoppa över skolan. Behandlingar finns, så prata med din barnläkare om du är rädd för ditt barn har en uppförandestörning.

Trotssyndrom

Trotssyndrom tros vara en utvecklingsstörning hos barn som orsakar extrem och svår olydnad, negativitet, ilska, argumentativeness, akademiska problem, sociala problem, aggression och fientlighet. Mayo Clinic stater som skall diagnostiseras, beteenden måste vara närvarande under minst sex månader, är långlivade och störande i vardagen. Behandling av denna sjukdom kan ske i form av gruppterapi, individuell och familjeterapi, som arbetar på problemlösningsförmåga, social träning och utbildning för vårdgivare att lära sig att hantera barn med trotssyndrom.