XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är farorna med juice Gurkmeja?

Gurkmeja, eller gurkmeja domestica är en ayurvedisk ört som kommer från södra Asien. Gurkmeja är mest känd för att vara en viktig ingrediens i curry, men det har också terapeutisk användning. Många förespråkare för pressning, såsom Cherie Calbom, författare till "The Juice Lady guide till Pressning för hälsa," rekommenderar gurkmeja både som en helande ört och som ett sätt att lägga krydda till din favorit juice recept.

Hälsofördelar gurkmeja

Många fysiska hälsa experter tror gurkmeja erbjuder många hälsofördelar. Gurkmeja kan vara fördelaktigt vid behandling av ateroskleros, leverproblem, bursit, huvudvärk, gasbildning och kolik, enligt Raymond Lombardi, författare till "Aspirin alternativ." Dessutom kan gurkmeja främja god matsmältning och korrekthet, samt hjälpa avgifta blodet och levern. Gurkmeja är en naturlig anti-inflammatoriskt medel, och det kan hjälpa till att lindra inflammation i samband med reumatoid artrit. Gurkmeja kan också hjälpa till att lindra symptomen av multipel skleros.

Pressning Med Gurkmeja

Du kan dra nytta av gurkmeja genom att göra saft med det. Tillsätt pulvret direkt till juicer och blanda den med andra ingredienser. Lite gurkmeja går långt; bara lägga en tesked gurkmeja att njuta av den fulla kraften i denna ört, enligt Elizabeth Lipski, författare till "Se hur lätt du kan naturligtvis minska artrit, smärta och inflammation." Gurkmeja smälter väl med både söta och salta, så experimentera med din favorit frukt och grönsaker tills du hittar den perfekta smakkombinationen.

försiktighetsåtgärder

De flesta utövare av naturmedicin anser gurkmeja att vara säker, enligt Deepak Chopra och David Simon, författare till "The Chopra Center Herbal Handbook." Men liksom de flesta terapeutiska örter, är gurkmeja inte är lämpligt för alla. Gurkmeja är en naturlig blod tunnare, så undvika att ta det om du är på föreskrivna blodförtunnande. Gurkmeja kan också störa din mage om du är känslig eller om du tar medicin för magsår eller halsbränna. Rådgör med din läkare innan du använder gurkmeja om du har något av dessa villkor.

inköp Gurkmeja

Om du är intresserad av att använda gurkmeja för pressning, kan du helt enkelt köpa krydda på din lokala mataffär. Du kommer förmodligen inte att hitta hela ört i din lokala butiker, och pulvret smälter smidigare i juicen ändå. Gurkmeja är också tillgänglig som ett extrakt eller i tablettform på många naturliga hälsokostbutiker eller vitamin butiker. Se till att du läser ingredienserna och köper bara ren gurkmeja för att undvika biverkningar från andra ingredienser.