XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan Graviditet allergi värre?

När du blir gravid, förändringar hormon nivå påverkar olika system i kroppen. Immunsystemet svar förändras och svårighetsgraden av din allergi och astmasymtom kan komma att ändras. Eftersom allvarliga allergiska reaktioner kan leda till komplikationer för dig och ditt ofödda barn, tala med din läkare om att hantera allergisymtom som förvärras under graviditeten.

Betydelse

Enligt en undersökning från 2005 publicerades i "obstetrik och gynekologi," University of Newcastle Forskarna fann att graviditeten förvärrade moderns astmasymtom. Under graviditeten, 8 procent av kvinnor med mild astma rapporterade svåra astmaattacker och 47 procent av kvinnor med måttlig astma upplevt allvarliga astmasymtom. I 65 procent av kvinnor med svår astma, inträffade exacerbationer under graviditeten. Låg födelsevikt och dödfödda var komplikationer i samband med de svåra attacker under graviditeten.

Tidsram

Under hela din trimestern, kommer sannolikt att ändra svårighetsgraden av din allergi och astmasymtom. Enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, kanske du börjar lägga märke till att astmasymtom börjar förvärra sent i andra trimestern. Symtom kan fortsätta in i tredje trimestern men minskar när du anger de senaste fyra veckorna av graviditeten.

typer

En studie 2009 publiceras i "Annals of Allergy, Asthma and Immunology" genomfördes på kvinnor under graviditet och förlossning för att avgöra hur graviditeten påverkar kroppens immunsystemsvar. På en månad och ett år efter förlossningen, har antikroppar för att bestämma vilken typ av svar kvinnorna skulle ha när de utsätts för vissa allergener. Signifikant minskning av antikroppar sågs under en månad och ett år efter graviditeten för katt, hund, ragweed, gräs och ägg.

Betydelse

Tala med din läkare om du noterar en förändring i din allergiska symptom. Han kanske föreslår att du använder antihistaminer och inhalatorer på en som grund behövs; Men om symtomen är allvarliga, undvika att använda läkemedel. Naturläkemedel inkluderar undvika kända allergener och sköljning näsgångarna med en saltlösning.