XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Motion & amp; interstitiell cystit

Interstitiell cystit (IC) är en smärtsam, kronisk blåsa tillstånd som drabbar mellan 4 miljoner och 12 miljoner människor i USA. En kombination av behandlingar är oftast bäst för att lindra obehaget av interstitiell cystit. Bland möjliga behandlingar för IC är sjukgymnastik, utvärtes läkemedel, kosttillskott, urinblåsa omskolning, orala läkemedel och skonsam motion.

motion Viktigt

Den Interstitial blåskatarr Association (ICA) anges att regelbunden motion hjälper inte bara hälsan hos blåsan, men kommer att hjälpa din lungor, leder, hjärta och muskler också. Bra blodflöde till urinblåsan området är viktigt, eftersom det starka och flexibla muskler i blåsan regionen. Om du var en aktiv person innan diagnos, kan du upptäcker att du inte kan återgå till att göra några ansträngande aktiviteter. Men, kan göra några mjuka övningar vara till hjälp.

gentle övningar

Även om det inte finns någon särskild övning rutin som fungerar för alla människor med IC, somliga rapporterar att skonsam motion hjälper deras IC. Enligt Rush University Medical Center, kan utöva bidra till att påskynda remission. Gentle övningar som rekommenderas av ICA är pilates för IC, promenader, låg effekt aerobics, yoga och tai chi. Börja träna långsamt och prova olika övningar för att se vilket som fungerar bäst för dig.

Skonsamma aeroba övningar

Skonsamma aeroba övningar kan hjälpa din IC. ICA konstaterar att det är bäst att undvika rörelser som orsakar överdriven sträckning och tung ansträngning. Steg klasser och kör ofta för skärande för någon med detta tillstånd. Tränar med en elliptisk maskin kan vara bättre. Walking är en bra låg påverkan aerob träning. Vissa människor med IC hitta simning hjälper. Men vissa människor är känsliga för hårda desinficerande kemikalier, så du kan behöva leta efter en pool som använder alternativa desinfektionsmetoder.

styrkeövningar

När du gör styrkeövningar du vill undvika kroppsrörelser som orsakar kraftig ansträngning och huggande. Enligt University of Miami Medical School, kanske du kan minska antalet skov av IC genom att stärka bäckenbottenmuskulaturen. För att göra detta, kan du öva Kegel övningarna.

Hur man gör Kegel Övningar

Kegel övningarna kommer att bidra till att stärka bäckenbottenmuskulaturen, som stöder urinblåsan. Detta kan bidra till att minska eventuella muskelspasmer du upplever. Mayoclinic.com uppger att det tar lite flit att lära sig att göra dessa övningar korrekt. För att hitta rätt muskler, först in ett finger i slidan. Nu pressa omgivande muskler. Bäckenbotten ska röra sig uppåt och du ska känna din vagina skärpa. Nu slappna av musklerna. Du kan också få en känsla för denna rörelse genom att stoppa din urinstråle när du kissar. Gör inte en vana att stoppa urinen flöde ändå. När du har tömt blåsan, spänna bäckenbottenmuskulaturen igen och håll i fem sekunder. Koppla av fem sekunder. MayoClinic.com föreslår du arbeta upp till att göra tio Kegel övningarna åt gången, tre gånger om dagen.