XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vegan detox diet


Under sommaren 2008, gick Oprah Winfrey vegan för 21 dagar. Kommer tillfälligt vegan var inte en galen fad; Syftet med denna diet var att avgifta hennes system, ge hennes kropp en paus från kemikalier och andra otäcka tillsatser, och kanske förlora några pounds i processen. Till skillnad från juice fastar eller den fruktade Master Cleanse (bara citronsaft, lönnsirap och cayennepeppar), är en vegan detox diet skonsam för systemet och kommer inte att skicka in chock. Du är fortfarande äter, smälta, och utvisa mat - den enda skillnaden är att det är allt bra för dig.

Premiss

Detox dieter är inte en metod för viktminskning; i själva verket kan avgiftning för att gå ner i vikt vara farligt. Utgångspunkten bakom avgiftning är att kroppen ackumuleras gifter, kemikalier och andra giftiga föreningar under loppet av ditt liv, speciellt om du är en ohälsosam eater. Avgiftning, eller eliminera ohälsosamma livsmedel från din diet ger kroppen en chans att rena sig själv, bli av med gifter, och uppdatera sina system.

Äta Vegan

Going vegan, även för en vecka, är en av de minst radikala former av avgiftning. Du klipper helt enkelt ut alla animaliska produkter från din diet: kött, fisk, ägg, mejeriprodukter och honung. Du kommer att äta mycket frukt och grönsaker, tillsammans med fullkorn, baljväxter, nötter och frön. Vissa vegan detox diet kan kräva endast ekologiska livsmedel, och vissa är "rå", vilket innebär att du inte äter något som har varit kokta. För bästa avgiftning, kommer du vill ta bort socker, koffein, alkohol, tobak och droger från din diet.

fördelar

Med allt detta hälsosam mat for genom ditt system, kommer din kropp att få en paus från bearbetning farliga, svåra att uttala kemikalier. Detta ger det en chans att eliminera gifter från dina interna system. Eftersom du ska äta så många frukter och grönsaker, kommer din antioxidant intag ökar, vilket hjälper kroppen att kämpa mot skadliga fria radikaler. Och fiber i frukt och grönsaker underlättar matsmältningen och rensar ut din kolon. Du kan förlora några pounds (även om det är inte poängen) och erfarenhet ökad energi.

Varning

Återkallelse antyds i begreppet avgiftning, så sticka ut, även om de första dagarna är fruktansvärda. Din kropp kommer att längta fettrik, bearbetade livsmedel, socker och koffein, eftersom det är vad det används till. Se till att du får tillräckligt med näringsämnen genom att ta en multivitamin, eftersom det är lätt att förbise vissa vitaminer och mineraler på en vegansk kost.

Vatten

En av de viktigaste delarna av varje detox diet är vatten. Du bör dricka åtta till 10 glas per dag för att spola ut gifter i ditt system och undvika uttorkning. Eftersom du kommer förmodligen att äta mer fibrer än vanligt (tack vare alla dessa extra frukt och grönsaker), är det viktigt att hålla vattnet strömmar för att undvika förstoppning. Försök klämma en citron eller lime till ditt vatten för att ge det en extra kick (och C-vitamin boost).