XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Barn & katt allergier


Djur allergier tenderar att köra i familjer. Ett barn är mest sannolikt att ha en allergisk reaktion mot en katt om han har astma eller om en annan familjemedlem är allergisk. Om ditt barn har en katt allergi, det finns åtgärder du kan vidta för att kontrollera svårighetsgraden av symtomen. I vissa fall kan symptomen styras på ett sätt som gör att du kan hålla din älskade husdjur.

Cat Allergier

Enligt Mayo Clinic, är sällskapsdjur allergier orsakade av en reaktion i immunsystemet till en allergen. Med katter, är allergenet ett protein som finns i kattens saliv, urin, hår eller hudceller. Katt allergier kan vara mild till svår. För vissa patienter kan katten allergi orsaka astmarelaterade symptom som inkluderar begränsade luftvägarna, andnöd och andningssvårigheter.

Mayo Clinic noterar det finns tecken som tyder på tidig exponering för katter i barndomen kan minska risken för att utveckla en allergi. Det humana samhället säger att katter tenderar att orsaka mer allergiska reaktioner än hundar.

Diagnos

Identifiera allergirelaterade symptom är det första steget i att diagnostisera en katt allergi i ditt barn. Vanliga symtom är rinnande näsa; nästäppa; nysning; kliande näsa, ögon, mun, svalg och / eller hud; röda eller vattniga ögon; hosta; ansiktssmärta eller tryck; nässelfeber; och blå-färgade huden under ögonen. Barn visar ofta allergiska symptom genom att ofta gnugga näsan.

En läkare bör konsulteras om symptomen varar mer än en vecka. Astmarelaterade symtom kan kräva omedelbar läkarvård. Om man misstänker en katt allergi, är allergitester som utförs på barnet. AllergicChild.com rekommenderar att ta bort katten från hemmet för en vecka eller två som en ineffektiv metod för självdiagnos. Även katten är frånvarande, är dock sannolikt att förbli i hemmiljö katt ilska.

Förebyggande

Barn med svåra katt allergier bör undvika exponering för katter. Läkaren kan förskriva läkemedel eller andra behandlingar för att hjälpa till att kontrollera symptomen. Behandlingar kan omfatta antihistaminer, allergyskott och / eller steroida och antihistamin nässprayer. Ditt barn kan växa ur hennes kattallergi. En allergi specialist kan arbeta med dig för att avgöra när och om ditt barn ska utsättas för katter (och eventuellt andra djur) som hon blir äldre.

Husdjursvård

Det finns flera åtgärder du kan vidta för att minska risken för ditt barn har en allergisk reaktion mot familjens katt. Brudgummen din katt på en daglig basis med en katt kam för att ta bort lösa hår. Katter är inte förtjust i bad, men bad är viktigt. Bada din katt en gång i veckan med hjälp av ett schampo som är speciellt framtagen för kattdjur. Humane Society säger regelbunden schamponering kan minska allergiframkallande ilska med 84 procent.

Hem Lösningar

Skydda ditt barn från allergiframkallande katt ilska genom att skapa "djurfri" zoner i ditt hem. Håll din katt kommer in i barnets sovrum och lekplatser. Vakuum och damm ofta. Rena persienner och gardiner på en regelbunden basis. Tvätta tygklädda objekt och sängkläder, inklusive kuddar och möbelbeläggningar. Placera HEPA luftrenare i ett eller flera områden i hemmet för att avlägsna farliga allergener från luften.