XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Dåliga matvanor kan bli ett beroende som för vissa är svårare att bryta än rökning. Det tar en hel del mental styrka och viljan att stänga ned en väns begäran att gå den kinesiska buffén på din lunchrast. Det är ännu svårare att tacka nej till nybakade munkar som din chef in för att fira hans befordran. Om du funderar på att detox dålig mat från kroppen, då det hela börjar med rätt spelplan.

Instruktioner

1 Få en tidskrift. Använd detta för att övervaka alla dina val av livsmedel. Skriv ner alla de livsmedel som du äter som du anser vara dåligt. Detta kan vara friterad mat, bearbetade livsmedel, raffinerade livsmedel, såser, såser och salladsdressing. listar även drycker såsom läsk, alkohol, energidrycker och allt som är hög i kalorier utan näringsvärde.

2 Ersätt dina dåliga val av livsmedel. Nu när du har listat de dåliga livsmedel i kosten, hitta friska substitut för dem. Skriv upp dem i tidskriften mittemot de dåliga livsmedel. Ett exempel kan vara att ersätta glass med låg fetthalt fryst yoghurt eller ersätta äppelpaj med en varm mosad äpple med kanel. När du stöter på ett livsmedel som är dåligt, bara korsa referens till ett hälsosamt alternativ.

3 Drick mer vatten. Detta kommer att bidra till ett antal skäl. Först av allt, kommer det att hjälpa till att spola kroppen från gifter och föroreningar. Dricksvatten med måltider kommer att hjälpa till att fylla upp dig så att du kommer att vara mindre benägna att äta så mycket av de dåliga livsmedel. Som en extra fördel, hjälper vatten främja viktminskning.

4 Bär alltid ett paket tuggummi. Detta fungerar bra om du råkar ha en sockerbegär på eftermiddagen. När du utsätts för en dålig mat, såsom cheesecake till exempel, tugga en bit tuggummi. Detta kommer att ge dig lite sötma för att tillfredsställa ditt sug och tugga kommer att ge dig en känsla av att du äter något.

5 Gör en rengöra. Ett snabbt sätt att hoppa starta din ansträngningar att eliminera dåliga livsmedel från din kost är genom att göra en verklig detox. De håller i allmänhet 7 till 28 dagar. De främjar funktionen av njurar, lever och lymfsystemet som hjälper till att ytterligare spola föroreningar från kroppen. Under varaktigheten av en detox du äter inget annat än rena livsmedel.

Tips

  • Tidskriften behöver inte vara något genomarbetade. Det skulle förmodligen vara mest praktiskt att bära en liten, fickformat anteckningsblock med dig. Allt du behöver är tillräckligt med utrymme att skriva ner dina livsmedel.
  • Om du väljer att göra en detox, vara medveten om abstinenssymtom som vanligen är knutna till dem. Dessa kan omfatta huvudvärk, hjärnan dimma, magbesvär och irritabilitet.