XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Medan de flesta människor tänker på kalium som ett mineral, är det också en elektrolyt, ett viktigt organ salt som leder elektrisk ström i kroppen. Omkring 98 procent av kroppens kalium finns innanför väggarna i cellerna, där det reglerar vatten och syra-bas-balansen (pH). Kalium är viktigt för cellulär integritet, vätskebalans och nervfunktion. Det är också involverad i metabolismen av proteiner och kolhydrater och energiproduktion, och hjälper till att reglera hjärtslag. Kaliumbrist, eller hypokalemi, är vanligt i USA.

Tecken på Brist

En brist på kalium kan påverka nästan varje del av kroppen. Kardiovaskulära effekter är långsam hjärtrytm och puls, hjärtmuskelskada, hjärtinfarkt och högt blodtryck. Låg kalium kan orsaka huvudvärk, ryggvärk, muskelkramper eller spasmer, kronisk törst, svaghet, förstorade körtlar, akne, karies, kalla händer och fötter, nervösa störningar, stickningar, ryckningar ögonlock eller mun, ödem och känslighet för kyla. Matsmältningssystemet kan påverkas med förstoppning, illamående, aptitlöshet och kräkningar. En kaliumbrist kan försämra immunförsvaret, vilket orsakar en person att vara mottagliga för infektioner, långsam läkning av skärsår och blåmärken och allergiproblem. Psykologiskt kan en kaliumbrist orsaka förlust av mental vakenhet, dåligt minne, förvirring, irritabilitet, sömnlöshet, dåliga reflexer, desorientering, depression, tristess, apatisk känslor och humörsvängningar. En kaliumbrist kan ha en skadlig effekt på energinivåer i kroppen och orsaka minskad mental och fysisk uthållighet, binjure utmattning och trötthet.

Vad orsakar kaliumbrist?

Kaliumbrist är vanligt, särskilt bland äldre och människor som lider av kroniska sjukdomar. Flera läkemedel är kända för att tömma kaliumnivåerna, inklusive diuretika, kortikosteroider, kortison, aldosteron, penicillin, långvarig användning av laxermedel eller aspirin och saltlösning IV diarré, diabetes och fasta kan också orsaka kaliumförlust. Den genomsnittliga personen förlorar cirka 3 g kalium dagligen i urin. Höga natrium i kroppen bryter även kalium eftersom natrium och kalium är antagonister.

Relaterade Hälsotillstånd

Har låga kaliumnivåer fördubblar risken för stroke. Låg kalium kan också spela en viktig roll vid ateroskleros, hypertoni och vätskeansamlingar. Långsiktiga låga kaliumnivåer kan leda till ärrbildning i hjärtmuskeln, hypertrofi av njurar, muskelförlamning, sköra ben, infertilitet och sterilitet.

kalium Källor

De bästa mat källor till kalium är färsk frukt och grönsaker, särskilt vattenkrasse, bitter greener, bananer, potatis och safter av citroner, apelsiner, morötter, kål, lök och rödbetor. Fullkorn, frön, nötter, vetegroddar, lax och sardiner är också bra källor. Vitlök och persilja är två örter som är rika på kalium.

Varning

Om du misstänker att du kan ha en kaliumbrist, bör du ha det checkat ut. Om den lämnas okorrigerat, kan en kaliumbrist leda till allvarliga hälsoproblem, även döden i extrema fall. Det är farligt att ta droger som föreskrivs för andra människor, så aldrig försöka rätta en kaliumbrist med en kalium läkemedel som har ordinerats för någon annan.