XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tidiga tecken på artrit i Fingers

Fingrarna är en vanlig plats för artrit. Detta kan inkludera både artros och reumatoid artrit. Artrit som drabbar fingrarna kan vara mild och vara närvarande med några symtom. Det kan också orsaka gemensamma deformitet som kraftigt kan begränsa användningen av händerna. Som med många villkor, börjar den tidigare behandlingen, desto bättre. Detta innebär att vara på jakt efter tidiga tecken på artrit i fingrarna och sedan se en läkare eller sjukgymnast för behandling.

Smärta och stelhet

Smärta är ofta det första varningssignal av artrit i handen, enligt American Academy of ortopediska kirurger. I fallet med artros smärtan orsakas av brosk bär bort vilket innebär att ben skaver mot varandra. Reumatoid artrit är en autoimmun sjukdom som innebär att kroppen angriper sig själv. Sjukdomen kan orsaka smärta och inflammation i fingerlederna. Artros kan påverka fingrar på en hand, medan reumatoid artrit tenderar att påverka båda sidor lika. Smärtan från båda typerna kan vara tråkig, ömmande eller skarp. Det kan bli bättre med vila och bli värre när du använder handen. Perioder av inaktivitet kan leda till stelhet i fingrarna som är lättad med försiktig stretching.

Svullnad

I fallet med artros, eftersom brosk slits bort och benen gnugga på varandra, benen kan växa sporrar. Detta kan leda till att leden blir svullen eller deformerade. Sporrarna kan också trycka på närliggande vävnader vilket får dem att svälla. Reumatoid artrit angriper fingerlederna, svullnad kan utvecklas och åtföljas av rodnad. Dessutom kan fingerskarv kännas varm vid beröring. Enligt University of Washington School of Medicine, reumatoid artrit tenderar att påverka knogarna på båda händerna och kan gå igenom perioder av facklor följt av eftergifter där det inte finns några symptom alls. Osteoartrit tenderar att inträffa i olika lederna i händerna. Det kommer på sakta men symptomen är ständigt närvarande och tenderar att gradvis bli värre med tiden.

Krepitation och kraftlöshet

Krepitation är den medicinska termen används för att beskriva ett krasande eller gnisslande ljud i ett gemensamt när du flyttar. Detta kan inträffa på grund av alla de ovan nämnda förändringar i fingerlederna. American Society for Surgery av handen sägs att om man misstänker artrit i handen, leta efter en förlust av rörelseomfång i fingrarna. Greppstyrka kan minska och uppgifter som att öppna en burk, knäppa en skjorta och håller skrivdon kan bli svårare. Daglig motion att bibehålla flexibiliteten i händerna och fingrarna kommer att vara en viktig del av behandlingen.