XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En bit är en metall manick som sitter inuti en hästens mun. Den är kopplad till en läder träns som passar runt hästens huvud, och till tömmar. Biten tillåter en ryttare för att styra hästen genom att sätta press på hästens mun genom tömmarna från förarens händer.

Snaffles



Den tränsbett bit är den mildaste typen av bit. Det är en icke-hävstångs typ, vilket innebär att det inte använder ett skaft eller hävstång för att höja lite i hästens mun för kontroll. En tränsbett bit har en ledad munstycke med en ring fäst vid båda ändarna. En tränsbett bit kan ha lösa ringar som rör sig runt hästens mun, d-ringar, eggbutt ringar eller hela kind ringar som håller lite från att glida igenom hästens mun.

trottoarkanter

Typer av häst Bits


Pansar bitar är hårdare typer av bitar som använder hävstång för att hjälpa föraren att behålla kontrollen. Western stångbett har långa skaft på grund av löst reined stil westernridning. Engelska stångbett har kortare skaft, fyra eller fem inches, och ofta har kedjor som slinga under hästens haka för ytterligare kontroll. Stångbett kan ha en enda munstycke eller en ledad munstycke och kan utnyttja en eller två uppsättningar av tömmar i taget.

gags

Typer av häst Bits


En gag bit liknar en tränsbett bit i som är har en ledad munstycke med en ring på vardera änden. Gag-biten har också ett rep som glider genom ringarna av den lite för att utnyttja hävstång för styrning, som liknar en stångbett. Biten använder två tömmar, en på den bit ringen och en på ringen längst ner på repet. Denna kombination gör det möjligt för skonsam kontakt eller hårdare kontakt beroende på vilken tyglar dras.

Hackamores

Typer av häst Bits


En hackamore är en pseudo typ av bit som inte har ett munstycke. Biten använder en rem för att sätta press på hästens näsa och vägleda honom i endera riktningen. En pansarkedja hindrar bandet från att helt enkelt lyfta av näsan. Ett skaft, även kallad en kinden på hackamore, är fäst på vardera sidan av bandet. Det finns en annan bar som heter hobble som länkar skaften tillsammans.

variationer

Snaffle, bromsa och gag bitarna finns i en mängd olika munstycke storlekar och former, både ledade och enstaka spärrad för olika svårighetsgrad och kontroll. Munstyckena är tillverkade av koppar, rostfritt stål eller gummi. Några metallbitar har gummibelagda munstycken för extra mjukhet. Pansarkedjor kan vara metallänkar eller läderremmar och kan ha gel eller fleece stoppning för extra komfort. Hackamores varierar i bredd i näsa bandet och kinden längd.