XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tecken på trikiner


Trikiner, även känd som springmask, är den vanligaste maskinfektion i USA. Denna typ av parasitinfektion är typiskt en fråga bland små barn, i allmänhet på grund av deras brist på handtvätt. Vuxna kan bli lika lätt infekterade, särskilt de med stora familjer. Vissa infekterade individer inte visar några tecken som helst, vilket gör dessa parasiter ännu svårare att hantera. Och när tecken är närvarande, de är oftast inre. Det finns dock några viktiga saker att titta efter.

Utseende

När du söker efter tecken på trikiner, är det viktigt att veta hur de ser ut. Liksom de flesta parasiter, trikiner är mycket liten, mäter bara omkring en centimeter, med kvinnliga maskar växa så länge som 1,5 centimeter. En threadworm faktiskt liknar sitt namn med sin fina vita bomullstråd cylindrisk kropp. Kroppen smalnar i båda ändar och om du tittar noga ser du den i rörelse.

Rastlöshet och irritabilitet

En individ infekterad med trikiner kan bli mycket rastlösa och kan ha svårt att sova på natten. Detta beror på att parasiter kan orsaka irritation genom att avbryta kroppens normala rutin för att eliminera toxiner genom levern. Barn med en threadworm infektion är i allmänhet mer irriterad och kan verka ur gängorna. Nattetid tandgnissling (även kallad bruxism) är en annan vanligt tecken på trikiner. Detta kan orsakas av oro och ångest som uppstår när parasiten släpper avfall och gifter.

Klåda

Den mest ökända tecken på trikiner är en obehaglig, eftersom det innebär klåda runt anus. Klåda kan bli ganska intensiv och kan orsaka ett barns botten blir röd och inflammerad från alltför mycket repor. Klådan tenderar att bli värre på natten när trikiner försöker migrera ut ur anus. Detta är också det område där den kvinnliga masken lägger sina ägg och det är en plats att verkligen kontrollera om den synliga närvaron av trikiner. En smittad person kan också uppleva en kliande näsa.

Magont

Även om det är inte lika vanligt som andra symptom, kan magont vara ett tecken på trikiner. Detta beror på att de påverkar tarmen. Minskad aptit eller aptitlöshet kan vara en annan följd av denna gastrointestinala besvär. En smittad person kan också uppleva viktminskning. Trikiner vanligtvis inte orsaka sjukdom, men de kan orsaka urinvägsinfektioner. Som sådan, kan en infekterad barn börjar väta sängen.