XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En cykelhjälm som ser säker kan dölja farliga svagheter. En bra hjälm kan innebära gå bort från en potentiellt dödlig krasch. När en hjälm gör sitt jobb, kan föraren inte att hon slog i huvudet.

strukturella överväganden

Kontrollera din hjälm för sprickor. Plast yttre skiktet kan dölja brister, så byt ut den omedelbart om du har tagit emot ett slag, även om du inte ser någon skada.

material

Byt läder, mjukt skum eller foamless hjälmar. Byt ut hjälm som inte har en hård plastbeläggning. Bare frigolit kan spricka vid initial effekt, lämnar förarens huvud oskyddad för efterföljande slag. Laboratorietester som utförs av Voigt R. Hodgson visade avslöjats frigolit glider inte bra, vilket leder till nackskador.

åldring

Snell Institute rekommenderar att byta ut din hjälm vart femte år. "Det kommer att bli en märkbar förbättring i skydds egenskap av hjälmar under en period på fem år på grund av framsteg inom material, mönster, produktionsmetoder och normer," SI förklarar. Tillverkarna lägger UV-hämmare i hjälmar för att förhindra strukturell nedbrytning. Om färgerna bleknar, är UV-hämmare misslyckas och den strukturella integriteten kan äventyras. Ersätta blekta hjälmar så snart som möjligt.

standarder

Kontrollera insidan av hjälmen för en certifiering klistermärke från Consumer Product Safety Commission (CPSC), Snell institutet eller American Society for Testing and Materials (ASTM International). Om hjälmen inte har ett klistermärke, köpa en som gör det.

Hakrem

Om spännet eller hakrem bryts, byta hjälmen omedelbart.