XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitaminer som Double hårväxt

Om du har försökt att odla ditt hår med liten eller ingen lycka, kan du ha drabbats av en vitaminbrist av något slag. Vitaminer är viktiga för friskt hår och hållbar tillväxt. De kan lindra torrhet, tjockna håret axel, eliminera kluvna hårtoppar, stoppa brott och förhindra för tidig skallighet och åldrande. Vitamintillskott eller livsmedel berikade med vitamin A och C, biotin och niacin kan bidra till att omvandla tråkig, stressade och försvagat hår i glänsande, glänsande, glänsande och snabbväxande lås.

vitamin A

Vitaminer som Double hårväxt

Vitamin A är ett viktigt vitamin för hårväxt. Det är ett fettlösligt vitamin, vilket betyder att det kan lagras i kroppen och återfinns i livsmedel såsom äggula, lever, spenat, sötpotatis och ostron. Vitamin A främjar frisk hud, naglar och hår. Det hjälper bentillväxt och hjälper kroppen processen myelin, en skyddande mantel som omger nervfibrerna. När du tar kosttillskott, kan du enkelt överdosera, som ironiskt nog kan orsaka håravfall och torrhet i hårbotten och huden. Överdosering riskerna är minimala när man äter vitamin A berikade livsmedel. Kroppen omvandlar betakaroten till vitamin A, så äter livsmedel såsom morötter, aprikoser, pumpor, mango och röd paprika kan bidra till att upprätthålla vitamin A nivåer.

C-vitamin

Vitaminer som Double hårväxt

C-vitamin hjälper produktionen av kollagen, en bindväv som ansvarar för att hålla kroppens vävnader och organ tillsammans. När brist på C-vitamin, kan håret kännas svag. Brott och kluvna toppar kan också förekomma. Rökare, enligt en artikel på stoppa håravfall Nu webbplats kan bli brist på C-vitamin och behöver dubbla mängden icke-rökare. En 2010 Mayo Clinic artikeln betonas den amerikanska Food and Nutrition styrelsen för Institute of Medicine rekommenderade dagliga intaget. Ett dagligt intag av 90 milligram C-vitamin för män över 18 föreslogs, med 75mg för kvinnor, 85 mg om gravida och 120 mg om amning. Du bör inte överstiga 2.000 milligram per dag. Röd och grön paprika, broccoli, citrusfrukter, tomater och bär alla är bra källor till vitamin C.

biotin

Vitaminer som Double hårväxt

Biotin eller vitamin B-7, är en B-komplex-vitamin användbar i att förhindra håravfall och för tidigt åldrande. Biotin uppmuntrar elasticitet i hårets cortex, enligt en artikel på Nutro Vita webbplats, medan förtjockning nagelband för att eliminera brott. Artikeln rapporterade också att biotin brister kan leda till seborré dermatit, gör hårbotten kliande, torr och fjällig. Sojabönor, bananer, nötter, vattenmelon, saltvatten fisk, kött och fågel är alla rika på biotin.

niacin

Vitaminer som Double hårväxt

Niacin, eller vitamin B-3, är ett vattenlösligt vitamin känt för att vidga blodkärlen. När du tar kosttillskott, kan du uppleva niacin "spola". Detta är ett resultat av dina kapillärer vidgas, vilket möjliggör bättre spridning av blod som näring din hårbotten och hårsäckar. Spolning i de flesta fall är ofarligt. Det kan dock tyda på toxicitet uppstår när niacin nivåer är för höga, en riskfaktor för kosttillskott.

En artikel publicerad på Lägg Hair.com diskuterade effekten av niacin med hårväxt, vilket tyder på att det inte bara stimulerar hårväxt, det minimerar ansamling av kolesterol. När kolesterol ansamlas i hårbotten, är det omvandlas till enzymet 5-alfa-reduktas. En ökning av detta enzym är, enligt en androgen Alopecia.com artikel, kopplat med skallighet hos män och kvinnor. Räkor, fisk, magert rött kött, mejeriprodukter, bönor, mandel, morötter och selleri är alla rika på niacin.