XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Övningar som förvärrar Tinnitus

Om du eller någon du känner lider av tinnitus, eller ringningar i öronen, du vet hur irriterande det kan vara. Du kan ha svårt att koncentrera sig, sova, känner sig deprimerade, stressad eller orolig. Även regelbunden motion kan minska symptomen på tinnitus, det finns vissa övningar för att undvika.

symptom

Tinnitus drabbade rapporterar höra ljud när inga externa ljud finns. Irriterande symtom på tinnitus inkluderar ringer, visslande, surrande, klicka, väsande och rytande i ett eller båda öronen. Ljuden kan variera i volym och kan komma och gå. Du kanske tycker att det är svårt att leva ett normalt liv med tinnitus. Ditt jobb, socialt liv, och personliga liv kan drabbas. Tinnitus kan leda till isolering, eftersom du kan känna sig som ingen förstår vad du går igenom.

orsaker

Tinnitus är ett symptom på en bakomliggande sjukdom, inte en oberoende tillstånd. Tinnitus har en mängd olika orsaker, bland annat exponering för högt ljud, åldersrelaterad hörselnedsättning, huvud och nackskador, blodkärlssjukdomar, öronvax impaktioner och stress och depression, för att nämna några. Oavsett orsaken, är tinnitus drabbade plågas av frågan, "Kommer detta någonsin att försvinna?"

Övningar för att undvika

Du kanske blir förvånad över att vissa övningar kan orsaka eller förvärra tinnitus. Genom en forskningsstudie, Dr Michael I. Weintraub i New York Medical College upptäckte att det kan finnas ett samband mellan hög genomslagskraft aerobics och hörselstörningar. Den skakning av huvudet som förekommer i stor genomslagskraft aerobics orsakar otoconia, kalcium kristaller i våra öron, att glasburk ur sina normala platser, vilket orsakar problem med innerörat. Om du har tinnitus, bör du undvika övningar som innebär vibrerande rörelser och en hel del hoppande. Stor genomslagskraft aerobics, bör löpning, basket, fotboll, fotboll och volleyboll ske med måtta, om alls.

Rekommenderade övningar

Regelbunden motion kan vara effektiva för att minska symptomen på tinnitus. Motion förbättrar cirkulationen, avgiftar kroppen, ger näring åt hörselsystemet, minskar stress och förbättrar sömnkvaliteten. Motion stimulerar frisättningen av endorfiner, eller "må-bra" hormoner, vilket ger dig en känsla av totala välbefinnande. Skonsamma aerobics kan vara ett alternativ till stor genomslagskraft aerobics. Skonsam motion, som yoga och pilates, kan vara effektivt för att minska stress och ångest i tinnitus drabbade. När du tränar, slitage högkvalitativa skor är utformade för att absorbera stötar.

överväganden

Om du har tinnitus, ska du inte behöva ta itu med allt på egen hand. Att prata med en professionell rådgivare eller delta i en stödgrupp kan hjälpa dig att hantera stress i samband med tinnitus. Kanske tillsammans, kan du brainstorma och experimentera med olika behandlingsalternativ, motion är ett av dem. Medan din tinnitus kan aldrig försvinna helt, kan symtom på tinnitus minskas och hanteras.