XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man mäter Ryggsäck storlek


Ungefär som ett par skor, bör en ryggsäck passar ordentligt om du vill att det ska vara bekvämt efter långa timmars användning. En felaktigt storlek ryggsäck kan göra ännu ett par dagar på spåret (eller några dagars bära tunga böcker) en smärtsam upplevelse, och värst av allt, kommer du antagligen att investera i en ny ryggsäck och kasta den gamla. Undvik tillbaka och skuldra genom att se till åtgärd själv och din ryggsäck, korrekt.

Instruktioner

1 Känn mittlinjen axeln mot ryggraden. Du ska känna klump av en kota där, vilket är den 7: e halskotan. Använd en spegel för att hjälpa till. Om du inte är tillräckligt flexibla för att göra detta på egen hand, har någon hjälpa dig.

2 Mät från den 7: e halskotan längs ryggraden. Du vill sluta när du är parallella med dina höftben. Spela in avståndet mellan de två punkterna. Detta är din torso-längdmätning.

3 Mät runt midjan i nivå med dina höftben, som är där midjebältet av ryggsäcken kommer att placeras (om den har ett midjebälte). Registrera denna mätning, som är din höft-bälte mätning. Denna mätning är inte lika viktigt som mätning bålen-längd eftersom höftremmar kan justeras, men det är möjligt för ett höftbälte för att vara för stor eller för liten.

4 Jämför de två mätningarna till ryggsäck storlekar som anges av tillverkarna. Hitta dessa mätningar på backpacking detaljhandeln webbplatser eller be en försäljning kontorist i en butik som bär ryggsäckar du är intresserad av.