XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Keratin behandlingar säkert för en gravid kvinna?

Keratin behandlingar göra underverk på burrigt och fluffigt hår. Dessa behandlingar deponera keratin proteiner på håret och lämnar det mer återfuktad och mindre burrigt. En salong professionell gäller keratin till håret, sedan strykjärn strängarna för att låsa den. När du är gravid, kan keratin behandlingar inte vara det mest hälsosamma för dig eller ditt barn.

Överenskommelsen

Keratin behandlingar inte innehåller starka kemikalier som perms och relaxers göra, så de är tänkt att vara bättre för ditt hår. Men eftersom de behandlingar använder keratin proteiner för att tillfälligt ändra strukturen på ditt hår, kan de ha en effekt på ditt ofödda barn. De flesta frisörer kommer att råda dig att avstå från dem förrän du har fött barn och är klar omvårdnad. Keratin behandlingar är relativt nya, och det finns ingen specifik bevis på att de inte kommer att skada ditt barn.

Formaldehyd och Keratin

Vissa keratin behandlingar innehåller formaldehyd, vilket kan äventyra din hälsa och hälsan hos ditt barn. Medan icke-formaldehyd keratin behandlingar är en "förmodligen nej" några formler med formaldehyd är en bestämd no-no. Behandlingar som innehåller formaldehyd kan leda till cancer, så om du förväntar sig eller inte, undvika dem. Fråga din stylist för specifika ingredienser, så att du vet exakt vad som appliceras på håret.

At-Home Behandlingar

At-home hårbehandlingar kan verka säker, men kontrollera ingredienslistan av någon produkt som du använder. Vissa at-home keratin kit har varit kända för att innehålla ethandial och glyoxal, som båda är klassificerade som cancerframkallande. De kan leda till komplikationer såsom hud, ögon och andningsvägar. Under graviditeten, undvika alla typer av keratin behandling, inklusive at-home versioner.

Andra alternativ

I stället för keratin behandlingar, leta efter andra, friska saker du kan göra för att hålla håret i schack under graviditeten. Få regelbundna djupkonditione behandlingar för att hålla håret återfuktad och mindre burrigt. Noggrant tillämpa balsam, halka på en duschmössa och låt den suga in dina lås i minst 10 minuter. Besök en salong för mer frekventa defrizzing blowouts, eller använd en fön och rundborste för att blåsa ut håret hemma.