XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Information om Horse Polo


Häst polo, som också är känt som polo, är en sport där monterade ryttare driva en boll i mål på motsatta ändar av ett fält med poloklubbor. Sporten visar den skicklighet av ryttare och häst. De två lagen kommer att fältet fyra ryttare, som var och en kommer att ha en sträng av ponnyer.

Historia

Enligt Sportpolo.com är polo världens äldsta lagsport. Det skapades först som en övning för kavalleri och spelades i det gamla Konstantin samt Japan. Den första inspelade polo match ägde rum i 600 f.Kr., när pers besegrades av turkmener i en offentlig match. De första officiella reglerna för moderna spelet noterades i mitten av 1800-talet, av kapten John Watson av den brittiska Calvary 13th Hussars.

typer

Det finns flera typer av polo matcher som kan spelas. Den vanligaste typen av polo är gräs polo, som spelas utomhus på ett fält, och det är den enda typ av polo som kräver ett team av fyra. Alla andra typer av polo kräver grupper om tre. Arena polo spelas inomhus på smuts eller sand, medan stranden polo spelas utomhus på en sandstrand. Snö polo spelas vanligtvis på ett fält av snö eller på en frusen sjö.

Tidsram

En polo match varar vanligtvis cirka 1,5 timmar, och lek delas upp i tidssegment som kallas chukkers. I gräset polo, kan det finnas mellan 4 till 6 chukkers, och de chukkers är 7 minuter lång. I alla andra typer av häst polo, är matchen satt till 4 chukkers. Chukkers i arenan polo är 7,5 minuter lång.

överväganden

I gräs polo, de två lagen byta mål med varje chukker. Detta tenderar att ta hänsyn till variationer i vinden och markförhållanden och ser till att inget lag har en fördel på grund av grumling av området eller vinden.

traditioner

Under halvtid på en gräs polo match, är publiken inbjuds att delta i en tradition som kallas divot-stampa. Åskådarna kommer att gå in på spelplanen och ersätta divots att polo ponnyer har sparkat upp. Detta kan åstadkommas genom toeing de divots tillbaka på plats och sedan att kliva på dem stadigt.