XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lumineers Vs. porslins~~POS=TRUNC fasader~~POS=HEADCOMP


Om du tror att du är för gammal för hängslen, men inte tillräckligt gammal för tandproteser, kan faner vara en medelväg som du letar efter. Faner är tunna tandliknande beläggningar som placeras över ytan på din färgade, flisas eller sneda tänder. De är specialtillverkade i en nyans som bäst skulle passa dina omgivande tänder. Lumineers liknar faner genom att de omfattar även tänderna. Men i slaget vid Lumineers mot porslinsfasader, kan vissa viktiga skillnader uppmuntra dig att välja en över den andra.

reversibilitet

När porslinsfasader sätts på, är en del av din tandemaljen bort att prima yta för fanér. Detta är en irreversibel process. När emaljen är borta, det är borta för gott. Lumineers kräver inte samma typ av slipning. Enligt Lumineers hemsida, kan du få dem bort senare.

Hur länge varar den?

Det finns ingen absolut rätt svar på denna fråga, eftersom det är mycket beroende av hur du behandlar dina tänder. Om du borstar och tandtråd efter måltider, begränsa dina godis och se din tandläkare två gånger om året, kommer du att få bättre tandhälsa än om du bara borsta på morgonen. Med det sagt, enligt Lumineers hemsida, kan de hålla över 20 år. Plus de kommer med en garanti så att om något händer, är de ersättas utan extra kostnad. Tandfasader kan pågå 10 till 15 år, och med god vård eventuellt längre.

Smärta

Eftersom en del av emaljen på tänderna kan vara slitna, är en lokalbedövning normalt ges före porslinsfasader sätts på. Detta kommer med den första pinne av smärta. Men eftersom tandläkaren inte behöver ta bort samma mängd emalj med Lumineers kan ett skott inte krävas. Hursomhelst, bör smärta vara minimal med endera processen.

Rapportering

Porcelainveneers kan användas för att täcka tänder som är flisas och missfärgade. De kan också stänga små luckor mellan tänderna. Lumineers fungerar bäst på tänderna som är ganska rakt och har liten missfärgning. Lumineers är tunnare än porslinsfasader, så att de kan visa befintliga missfärgning mer.

Kosta

Det finns ingen fast pris schema för antingen porslinsfasader eller Lumineers. Kostnaden är beroende på hur mycket arbete du behöver göras och tandläkaren används. Det finns emellertid vissa ungefärlig figurer. Lumineers kan kosta $ 700 till $ 1100 per tand. Porslinsfasader sträcker sig från $ 620 till $ 1100 en tand.