XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Cykel reglage alla gör samma sak, men hur de gör det med hänsyn till vad föraren gör är något annorlunda. Det kan göra en liten skillnad eller stor skillnad beroende på dina behov och eller preferenser. Några av de stora tillverkarna har mycket likartad i sitt sortiment och andra har stora skillnader. Det finns också skillnader i väg och berg bikes.This artikel kommer att diskutera skillnaderna och visa dig skillnader i de tre primära tillverkare av reglage: Shimano, Capagnolo och SRAM.

Instruktioner

1 Vänster och höger reglage styra olika växelförare. Den vänstra styr framväxeln och höger styr bak. Alla reglage har kontroller som flyttar kedjan uppåt eller nedåt växlarna.

2 Hur man väljer Cykel Shifters


Låt oss titta på Campagnolo först. De har samma växel teknik över hela sitt sortiment. Det finns en paddel bakom bromsspaken och en vippkontakten på insidan av växelspaken. Den vänstra skift paddel flytta kedjan från mindre till större kedja ring och tummen omkopplaren återgår kedjan till den lilla kedjan ringen. Rätt paddel flyttar kedjan från större till mindre ringar på kassetten, medan tummen omkopplaren vänder det. Det är också viktigt att notera att Campagnolo komponenter inte kommer att arbeta med något annat än andra Campagnolo komponenter.

3 Hur man väljer Cykel Shifters


Nästa företag är SRAM och som Campagnolo, har de paddlar bakom bromshandtagen, men paddlar styra båda riktningarna av kugghjulen. SRAM Tekniken kallas "DoubleTap", vilket innebär att förflytta de shifters till en punkt förflyttar dem i en riktning och förflyttning av mer kommer att flytta dem i motsatt riktning.

4 Hur man väljer Cykel Shifters


Den DoubleTap system är det enda enda spak shifter.

5 Hur man väljer Cykel Shifters


Den tredje stora tillverkare av är Shimano och de har olika tekniker över sitt utbud av reglage. Dura Ace, Ultegra SL, Ultegra, 105, och Tiagra använda en dubbel shifter teknik som kallas STI som integrerar växel och bromsspaken. Shimanos Sora serien har paddel och Tumväxel tekniken mycket liknar Campagnolo reglage. I fallet med de STI shifters paddlarna flytta kedjan på samma sätt som Campagnolo men vrida bromsarmen till insidan är vad som rör kedjan i den motsatta riktningen. Komplikationen med denna uppsättning upp är att det är möjligt att oavsiktligt bromsa samtidigt växling, som kan störa en ryttare takt.

Tips

  • * cyklar med var och en av de tekniker att avgöra vilken som din personliga favorit. Det är en förarens önskemål fråga.
  • * Det finns cyklar i alla prisklasser med var och en av växelområdena som anges ovan.
  • * Det är möjligt att ha en lokal cykelaffär installera en ny växelsystemet på din befintliga cykel, men det skulle sannolikt komma med en komplett komponent switch.
  • * Det är möjligt att ställa en lokal cykelaffär för att byta skift eller komponentteknik på en ny cykel om du gillar en bättre än den andra.
  • * Campagnolo komponenter är inte kompatibla med något annat system.
  • * SRAM och Shimano kedjor och kassetter är kompatibla, men kanske inte fungerar så effektivt som med sin homogent system.
  • * Be din lokala cykelaffär att byta komponenter kommer sannolikt att komma till en kostnad, särskilt om du uppgraderar inom ett område eller i ett högre område nivå av en annan komponentgrupp. De kommer sannolikt också debitera dig arbete.