XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fördelarna med Frukt & amp; Grönsaker för Astma

Astma är en sjukdom i luftvägarna som kännetecknas av inflammation i luftvägarna, överdriven slem och andningssvårigheter. Väsande andning, hosta, tryck över bröstet och andnöd är några av de vanligaste tecken och symtom kan uppstå. Dina symtom kan utlösas av allergener, såsom jordnötter, skaldjur, rök, sällskapsdjur ilska, insekter, kvalster, pollen, kall luft eller sulfiter som används som konserveringsmedel i livsmedel. Astma är hanterbart, och frukter och grönsaker kan hjälpa.

antioxidanter

Frukt och grönsaker är rika källor till antioxidanter, ämnen som ökar ditt immunförsvar, kan öka funktion dina lungor och minska astmasymtom. Låga nivåer av antioxidanter, såsom karoten och vitamin C, observeras i patienter med svår astma, enligt forskning som publiceras i "European Respiratory Journal" 2005. Forskning som publiceras i "Thorax" 2006 upptäckte att symptomatisk astma hos vuxna är associerat med ett lågt intag av frukt, i synnerhet citrusfrukter, och antioxidanter, såsom vitamin C och mangan. Forskningen fann också låga plasmanivåer av vitamin C hos vuxna med astma.

Frukt och grönsaker i barndomen

Frukt och grönsaker ger viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer som minskar risken för kroniska sjukdomar. Frukt och grönsaker är också lågt i fett och kalorier. De Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att du äter en färgglad olika frukter och grönsaker varje dag för att se till att du uppfyller dina näringsbehov. Frukt och grönsaker kan också minska risken för astma och symtom om du lider av sjukdomen. Tidigt införande av dagliga färsk frukt och grönsaker under spädbarnstiden minskar risken för astma efter en levnadsåret, enligt forskning som publiceras i "Acta Paediatrica" ​​i 2005. Forskning publicerades i "European Respiratory Journal" 2010 upptäckte att konsumtion av frukt på en tidig ålder är förknippad med minskade astmasymtom och långsiktig fruktintag är förknippad med färre astmasymtom och sensibilisering till inhalerade allergener.

Medelhavsdieten dieten~~POS=HEADCOMP

En Mediterranean diet består av färsk frukt och grönsaker, nötter, frön, baljväxter, fullkorn, olivolja och fisk. En Mediterranean diet som är anpassad av människor i USA minskar risken att dö av alla orsaker, bland annat hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, enligt forskning som publiceras i "Archives of Internal Medicine" i 2007. Forskning som publicerades i "Thorax" 2007 konstaterade att en hög nivå anslutning till Medelhavsdieten dieten~~POS=HEADCOMP, särskilt frukt och grönsaker som konsumeras minst två gånger per dag, är skyddande för vanliga symtom på astma, bland annat hosta och allergier.