XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Buksmärta & amp; Diarré efter att ha ätit Salsa

Salsa är avsedd att avnjutas, men för vissa människor, kan äta salsa börja en kedja av obehagliga symptom. Buksmärtor och diarré efter att ha ätit salsa kan vara relaterat till mat intolerans eller födoämnesallergi, och din läkare kan rekommendera att utföra en eliminering diet för att fastställa den exakta ingredienserna i salsa som orsakar smärta och diarré. Eventuella biverkningar efter att ha ätit bör rapporteras till din läkare för ytterligare utvärdering. Buksmärtor och diarré kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd.

matIntolerance

Salsa är gjord av tomater, lök, kryddor, socker och andra ingredienser, och en eller flera av dessa ingredienser kan orsaka inflammation och irritation i tarmen. Mat intolerans uppstår när dina tarmar inte producerar tillräckligt av de enzymer som behövs för att bryta ner vissa sockerarter och proteiner som finns i livsmedel, enligt American College of Gastroenterology. De obearbetade livsmedel orsakar tarmarna att svälla, vilket leder till kramper, magbesvär, illamående, kräkningar och diarré.

Allergisk reaktion

Även om ingen av ingredienserna i salsa anses vara en vanlig mat allergen, kan du utveckla en livsmedelsallergi till något du äter. En födoämnesallergi är mindre vanligt än livsmedel intolerans och är mer identifierbara genom sina symptom. En allergi involverar immunsystemet, inte bara matsmältningssystemet. Vanliga symtom, förutom buksmärtor och diarré, inkluderar nässelfeber, hudutslag, eksem, andnöd, väsande andning, hosta, nästäppa och halsirritation.

andra överväganden

Buksmärtor och diarré kan vara symtom på många förhållanden, inklusive colon irritabile, eller IBS, och gallblåsan sjukdom. Vissa livsmedel, såsom kryddstark mat, kan utlösa IBS, och en av de främsta symptom är magont strax efter att ha ätit. Gallblåsan sjukdom uppstår när gallblåsan är antingen inflammerad, irriterad eller har gallsten. Buksmärtor och vattnig diarré är också vanliga tecken på matförgiftning. Endast din läkare kan ge en adekvat diagnos.

Varning

Diarré anses inte skadligt för kroppen, men National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer rekommenderar att se en läkare om du har diarré i mer än tre dagar, har feber över 102 grader, se blod i avföringen, eller misstänker att du är uttorkad . Diarré kan leda till uttorkning, som ett allvarligt medicinskt tillstånd som kan leda till döden om den inte behandlas. Förhindra uttorkning genom att öka din vätskeintag vid de första tecknen på diarré.