XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Så skyddar ett barn från katter


Att föra en nyfödd baby i ett hem där det finns en katt gör presentera några problem för barnet som bör tas upp. Många nyblivna par helt enkelt ge sina katter bort när barnet är fött. Detta är en enkel lösning på problemet om du inte är ansluten till din katt. Men om din katt är en del av din familj och du vill bevara relationen, finns det några saker du kan göra för att garantera säkerheten för din nyfödda utan att bli av med din älskade husdjur.

Instruktioner

1 Undvik att ändra din katts kattlådan när du är gravid. Katter är bärare av en parasit som orsakar toxoplasmos, en infektion. Detta kan överföras via kattsand för fostret under graviditeten. Om du måste ändra kull, alltid gummihandskar.

2 Se till att din katt är aktuell på alla sina skott och att du har vidtagit åtgärder för att befria ditt husdjur eventuella loppor.

3 Introducera din katt till nya barnet när du ta med henne hem. Håll din katt nära barnet och låta katten att vädra och vänja sig vid lukten av ditt barn. Låt katten att sitta bredvid dig när du håller eller mata barnet. Detta kommer att göra din katt mindre sannolikt att vara nyfiken.

4 Köp nät från en baby-utbudet butiker för att passa över ditt barns spjälsäng. Tales of barn att kvävas av en snuggling katt är myter, men du ändå vill förhindra katt hår från att komma i barnets spjälsäng.

5 Flytta din katts kattlådan till en högre plats eller en plats ditt barn inte kan komma till. Köp en täckt låda för att hålla barnet från kattlådan när ditt barn börjar krypa.

6 Flytta alla kattrelaterade poster bort från ett område där du förbereda ditt barns mat. Detta inkluderar kattmat, vatten, kattlådan och leksaker. Ge inte din katt en anledning att umgås eller utforska området där du förbereda barnmat.