XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Botemedel mot hud Taggar


Hud-taggar är godartade hud utväxter som förekommer oftast hos medelålders personer, enligt National Institutes of Health. Hud-taggar är oftast smärtfri och inte växer eller förändras. Mest vanligtvis används hudflikar hittas på ögonlocken, kinden, nacken, näsa, armhålor, bröst och ljumsken. För vissa människor hud taggar blir smärtsamt kläder gnuggar på dem, eller kan vara oattraktiva och göra en person känner själv medveten. Hud taggar är normalt inte tas bort, eftersom de inte orsakar någon allvarlig risk för din hälsa. Men om de bry dig, de kan tas bort mycket lätt.

Frysning

En populär metod för huden tag bort frysning --- kryoterapi --- med flytande kväve. Frysning gör att huden taggen faller av i en kort tid, men kan lämna någon missfärgning av huden. Frysning är en relativt säker metod för att avlägsna hud taggar. Enligt Katherine Lim, dr dermatologi vid Mayo Clinic, är det bäst att ha en läkare att ställa diagnosen och utvärdering, samt för att styra behandlingen.

Skärande

En enkel och ofta effektiv behandling för hudflikar är att skära av dem med sax eller en skalpell. För att undvika onödiga hälsorisker, bör detta göras av en läkare. Huden runt taggen kan bedövad först, och sedan etiketten dras upp och skärs av vid basen så nära den friska huden som möjligt. Vissa blödning sker vanligtvis. Området måste hållas rena efter denna procedur för att undvika infektion. Använd en antiseptisk salva på huden där taggen togs bort för att minska ärrbildning.

Bind dem

Ett hem botemedel, inte används ofta av läkare, men mycket effektiva, är att skära av cirkulationen till huden taggen, som dödar vävnaden och orsakar taggen faller av. Med denna metod finns det mindre smärta, mindre ärrbildning och ingen blödning. Linda en liten bit av klar lina eller sytråd runt basen av skin-tagen och knyta linjen hårt. Detta fungerar bäst på större hud taggar; för mindre, har någon hjälpa dig. Efter fyra till sex dagar huden taggen blir svart. Du kan vrida den eller svagt dra på den. Om det är redo att komma utanför det kommer att falla av lätt, och strängen kommer att lossna med det. Vanligtvis kan inte ens berätta taggen någonsin där.