XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

GMO-fria livsmedel


Genetiskt modifierade livsmedel skapas genom att artificiellt sätta in bakterier, insekts- eller djur gener i DNA av livsmedelsgrödor. Från och med början av 2010, gör USA och Kanada inte kräva genmodifierade livsmedel märkas. Företag kan välja, men att märka sina produkter som "icke-GMO" eller "GMO fri." Grödor som mest sannolikt genetiskt modifierade är majs, soja, bomull och raps (rapsolja). Andra genetiskt modifierade livsmedel innehåller mejeriprodukter gjorda med mjölk från kor som behandlats med tillväxthormoner rBST och rBGH.

Organic Foods

Om du vill vara säker på att ett livsmedel är GMO-fritt, köpa ekologiskt. USDA föreskrifter förbjuda användningen av genmodifierade ingredienser i livsmedel som är certifierade ekologiska. Detta inkluderar alla mejeriprodukter.

Livsmedel som säljs icke-GMO

Många soja, är majs och raps produkter nu märkt "non GMO." Om du har en favoritprodukt du är osäker på, kontakta företaget per telefon eller e-post. Du kan göra detta genom att klicka på "Kontakta oss" på bolagets hemsida. De flesta företag svarar på e-post inom en vecka. Observera också att majs, soja, rapsolja och bomullsfröolja används som ingredienser i en mängd olika livsmedel, inklusive spannmål, snacks, soppa och salladsdressing.

Grönsaker

Från och med början av 2010, var de flesta grönsaker som finns i produceragången inte genetiskt modifierade. Undantag är en liten andel av zucchini, gul squash och sockermajs, enligt Institutet för ansvarsfullt Technology. Om du är bekymrad över dessa poster, köpa från en lokal gård (där du kan ställa frågor) eller leta efter ekologiska grönsaker. Den genetiskt manipulerade "smak saver" tomat, marknadsförs till konsumenter under 1990-talet, var inte lönsamt och tillverkas inte längre.

Frukt

Den enda genetiskt modifierade frukt tillgängliga från och med början av 2010 är Hawaiian papaya. Ungefär hälften Hawaiian papaya gröda genetiskt modifierad, enligt Institutet för ansvarsfullt Technology. Seedless meloner och vindruvor är inte GMO-grödor.

Mejeri

Mejeriprodukter tillverkade med mjölk från kor som injicerats med tillväxthormoner rBST eller rBGH var de första genetiskt förändrade produkter på marknaden i USA. Att köpa GMO-fri mjölk eller ost, leta efter rBST eller rBGH-fri märkning. Du kan också köpa ost som importeras från Europa. Europeiska unionen och Schweiz (inte en EU-medlem) har förbjudit användningen av rBST och rBGH.

Socker

Sockerbetor tillverkad av genetiskt modifierade sockerbetor är nu på marknaden. För att undvika denna produkt, köpa livsmedel sötade med "100 procent rörsocker" eller organiska sötningsmedel.

Kött och fisk

Det finns ingen genetiskt modifierade kött- eller fiskprodukter på marknaden från och med början av 2010. Boskap, dock kan matas genetiskt modifierade livsmedel.