XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De bästa sätten att äta för att gå ner i vikt


Regelbunden, ofta motion och äta rätt kost är de två viktigaste komponenterna i viktminskning. Uttrycket "bantning" innebär en tillfällig äta stil vilket resulterar i viktförlust, medan ordet "diet" betecknar en livsstil förändring som resulterar i viktförlust. De bästa sätten att äta för att gå ner i vikt inte innebär bantning, utan de består av genomgripande förändringar som gjorts i kosten i sig.

Ät frukost

Att äta frukost är en enkel diet förändring som kan leda till viktminskning eftersom det minskar risken för överätande senare under dagen. Äta frukost också ökar din energi i början av dagen, vilket bidrar till ökad fysisk aktivitet.

Enligt Mayo Clinic expert Katherine Zeratsky, RD, LD, saknas frukost "kan öka kroppens insulinsvar, vilket i sin tur ökar fett lagring och viktökning." Detta ökar risken för fetma. Vidare, de som äter frukost tenderar att göra hälsosamma val av mat hela dagen, medan de som hoppar över det tenderar att inte plocka frukt och grönsaker när det ges möjlighet.

Äta när hungriga

Helt enkelt äta bara när du är hungrig kan gå långt i att bistå viktminskning. Folk äter för en mängd olika skäl, inte alla som härrör från hunger. Äta eftersom det är dags att äta, äta på grund av nervositet eller tristess, eller äta när över trött är vanliga metoder för mat. Tre kvadratiska måltider om dagen plus ett mellanmål eller två har blivit norm, och många människor vet inte vad en sann hunger pang är längre. Ofta är en första känsla av hunger bara uttorkning, satisfiable med ett glas vatten. Lyssna på din kropp under minst en vecka, lära din egen hunger signaler och följa deras exempel.

portion kontroll

Att äta mindre portioner oftare tenderar att minska den totala intaget kalori utan att offra näringsämnen, så länge måltiderna är något planerat. Restaurang-storlek delar är vanligtvis åtminstone dubbelt så stor som en normal del, och en fullständig tallrik hemma är likartad.

Förstå sanna tjänstgör storlekar är nyckeln till en framgångsrik del kontroll. Till exempel, en portion kött är storleken på en kortlek, inte hälften en tallrik. Håll dig till rätt delar underlättas genom att servera mat på små rätter istället för att äta direkt ur förpackningen eller kruka. Bromsa under måltider och tar tid att uppskatta lukt, smak och konsistens av mat hjälper också i portion kontroll eftersom du kan känna dig själv att bli full.

Öka Fiber

Inte bara fiber hjälper till att reglera tarmfunktionen, hjälper det dig också känna sig nöjd under en längre tid efter att ha ätit. Fiberrik mat, som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter tenderar att ha färre kalorier per portion än andra livsmedel, vilket innebär att de är mindre "energirika", men utan att offra mättnad. Det tar normalt längre tid att tugga fiberrik mat, vilket gör att du kan känna när du har blivit full, och sluta äta.