XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till vitamin B6 toxicitet?

Vitamin B6, även känd som pyridoxin, är ett viktigt vitamin involverat i proteinmetabolism. Brist, vilket är ovanligt, kan induceras av tuberkulos läkemedels isoniazid och manifest som en utvidgad och smärtsam tunga. Vitamin B6 toxicitet är också sällsynt och förekommer hos individer som konsumerar megadoses av vitamin B6, vanligtvis som ett resultat av övernitiska komplettering eller medicinsk behandling. Symptomen är neurologisk.

tillskott

Vitamin B6 finns tillgängligt i tablettform, antingen som en del av en multivitamin eller på eget. Det är ett vattenlösligt vitamin, vilket innebär överskottsmängder utsöndras i urinen. Emellertid kan långsiktigt tillskott med mycket höga doser leda till smärtsamma neurologiska symptom, inklusive stift-och-nålar känsla, så kallade sensorisk neuropati. Hittills har inga studier visat toxicitet från dagligt intag på eller under 200 mg per dag. Av säkerhetsskäl är det tolerabla övre intag nivå 100 mg per dag. Många kosttillskott innehåller denna mängd B6.

Behandling

Megadoses av vitamin B6 i en mängd av 500 mg per dag används ibland för behandling av vissa tillstånd. Dessa inkluderar karpaltunnelsyndrom och premenstruellt syndrom. Effektiviteten av vitamin B6 för behandling av alla tillstånd är oprövad, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket, och eftersom ett tydligt samband mellan megadoses av vitamin B6 och neurologiska symptom existerar, kan risken för tillskott överväger fördelarna, så fråga din läkare.

matar

Den rekommenderade kosten ersättning är av vitamin B6 är ca 1,5 mg per dag. Livsmedel innehåller mindre vitamin B6 än kosttillskott. Även berikade spannmål, som är den högsta i B6 av alla livsmedel, innehåller mindre än 5 mg per portion. Andra livsmedel som innehåller mycket B6 inkluderar kikärter och fisk. Äta stora mängder av dessa livsmedel är osannolikt att ge symtom på toxicitet, eftersom det kan vara omöjligt att uppnå kost nivåer som närmar sig 100 mg per dag utan tillskott.