XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan Oatmeal hjälpa en orolig mage?

Havregryn, en fullkornsris frukostflingor, är rik på vitaminer, mineraler, kostfiber och antioxidanter. Att äta havremjöl är förknippad med en rad positiva hälsoeffekter, inklusive lugnande magbesvär. Magbesvär, även kallad gastrit, är det allmänna namnet för en grupp av relaterade tillstånd som kännetecknas av inflammation i magslemhinnan. Även om du inte känner för att äta vissa livsmedel bidra till att lugna en orolig mage. Äta havregryn, som är intetsägande och näringsrik, kan hjälpa till att lindra symtomen och förbättra din kondition.

Gastrit

Gastrit är vanligen resultatet av en bakterie, virus eller parasitinfektion, även faktorer såsom skada, alkoholkonsumtion, koffein, kryddig eller irriterande livsmedel, födoämnesallergier, vissa mediciner och ångest kan orsaka magbesvär. Även magbesvär vanligtvis inte pågå i mer än ett par dagar, kan gastrit vara akut, vilket betyder att den kommer plötsligt, eller kronisk, vilket betyder att den återkommer under tiden. Magbesvär är vanligtvis inte allvarligt och förbättrar snabbt med behandling.

Diet Progression för magbesvär

När du har en orolig mage, följa en diet progression. Den Schiffert Health Center vid Virginia Tech rekommenderar att börja med klara vätskor för de första 24 timmarna. Klara vätskor innefattar vatten, sportdrycker, noncaffeinated läsk, 100 procent juice, svag koffeinfritt te och gelatin. Om dessa inte orsaka problem, kan du gå vidare till att äta små mängder av intetsägande livsmedel varje en till två timmar. Välj havregryn, ris, vanlig toast, bananer, äppelmos, ris och klar buljong. Dessa livsmedel anses intetsägande; vilket innebär att de är milda i smaken, mjukt och lätt att smälta ännu ge din kropp med viktiga näringsämnen. När din mage kan hantera livsmedel som är skonsam mot magen, såsom havregryn, kan du gå vidare till en mager, vanlig kost. Fortsätt att undvika fet, fet, stekt och kryddstark mat, alkohol och koffeinhaltiga drycker tills du har återhämtat sig helt.

havregryn nutrition

Havre används för att göra gröt skördas, rengöras, rostade och skalad. Genom dessa processer, havre är kli och groddar förblir intakt, vilket innebär att havremjöl är fortfarande en hel säd. Havremjöl är en koncentrerad källa till fiber och näringsämnen. Den fiber i havremjöl är främst löslig, vilket betyder att den löser sig i vatten. Lösliga fibrer förbättrar matsmältningen, förhindrar förstoppning, minskar upptaget av socker och rensar kolesterol från kroppen. Jämfört med andra fullkornsprodukter, är havregryn rik på protein, kalcium, järn, zink, koppar, magnesium, tiamin, mangan och vitamin E.

Oatmeal för immunitet

Havregryn innehåller föreningar såsom selen, zink, vitamin E och beta-gluten fibrer. Dessa antioxidanter stärka immunförsvaret naturliga svar på infektiösa mikroorganismer såsom bakterier. Beta-gluten förbättrar immunitet och slagsmål infektion genom att underlätta ospecifika immunceller, så kallade neutrofiler, att snabbt hitta och läka infekterade vävnader. Neutrofiler är kroppens första försvarslinje mot patogener. Dessutom zink hjälper till vid reparation av celler efter en infektion.

Oatmeal för Uppslutning

Havregryn anses vara en intetsägande mat, mild smak, lätt att smälta och rik på näringsämnen. Detta gör det fördelaktigt för ett antal matsmältningsstörningar, inklusive orolig mage, kolit, gastrit och förstoppning. Havregryn hjälper till att reglera tarmrörelser, främjar ett friskt matsmältningssystem. Medan havregryn innehåller en liten mängd gluten, har det ansetts säker och väl tolererad av barn och vuxna med celiaki.

Andra fördelar med Oatmeal

Havregryn är förknippad med ett antal hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande fördelar. Äta låg fetthalt havregryn regelbundet kan bidra till att minska din vikt. Fiberhalten i havremjöl hjälper ökar din mättnad medan fördröja tömningen av magsäcken. Detta orsakar dig att äta mindre och slutligen gå ner i vikt. Havregryn hjälper också i blodsockerkontroll och sänker kolesterolet. Fiberhalten i havregryn håller blodsockret från tillsatta och kan förhindra diabetes toppar och dalar. En bra källa till kalcium, fosfor och magnesium, hjälper havregryn din kropp att bygga starka ben, minskar risken för osteoporos. De fytokemikalier i havregryn tros minska risken för hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer.