XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Cluster anfall hos barn


Custer anfall hos barn kan vara skrämmande, men de kan behandlas på ett antal olika sätt. Eftersom varje barns situation är annorlunda, bör varje hanteras med olika mediciner eller andra metoder som föreskrivs av en professionell.

Definition

Kluster anfall är en serie anfall som förekommer i snabb följd, en direkt efter den andra.

orsaker

Epilepsi är oftast orsaken bakom kluster anfall hos barn, men de kan också vara ett tecken på lärande eller försenad utveckling eller cerebral pares.

Funktioner

Kluster anfall är vanligen av myoklonisk typ, vilket resulterar i snabba, ryckiga rörelser och spasmer i olika muskelgrupper som kan orsaka barnet att falla eller kasta vad han kan hålla. Andra kluster anfall kan resultera i total förvirring eller stirrar ut i rymden.

Behandling

Ett antal läkemedel eller behandlingar kan förskrivas, baseras på faktorer som är specifika för varje barn. Vissa läkemedel kan tas kontinuerligt medan andra kan injiceras eller administreras för att stoppa en serie av anfall när de börjar inträffa.

Varning

Om ett barn förlorar medvetandet eller inte få igenom ett kluster beslag episod som hon normalt gör, bör barnet omedelbart tas med ambulans till sjukhus. Se till att flytta några skadliga föremål borta från barn under en episod.