XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Basket Regler för Shot Klocka och slå plankan Rim


Skottet klockan håller tiden för ett lags bollinnehav och återställs efter en förändring av bollinnehavet, defensiv foul eller när bollen träffar kanten. Om bollen träffar den bakre skivan, men inte fälgen, inte klockan återställs inte. Skottet klockan infördes i professionell basket 1954. Utan tids besittning, kan lagen hålla bollen så länge som de ville, ibland gjort så i minuter åt gången. Spelen var låga poäng frågor och team begått massor av fouls i ett försök att få bollen från sina motståndare.

Shot Clock regler i College

College basket bytte från en 45-sekunders till en 35-andra skott klocka före 1993-1994 säsong. Detta innebär att ett lag har 35 sekunder när den vinner bollinnehav att försöka göra mål. Skottet klockan går kontinuerligt medan bollen är levande, stoppa när matchklockan stoppas. Skottet klockan återställs till 35 sekunder när ett lag försöker ett skott och bollen träffar kanten. Om en bild tas och den träffar ryggstöd eller någon del av den andra än kanten korgen, inte återställs om det försvarande laget vinner besittning av rebound. Skottet klockan ställer också om en defensiv foul begås, men inte om försvaret slår bollen out of bounds. Om det defensiva laget sparkar bollen out of bounds, och skottet klockan har mindre än 14 sekunder, är det återställs till 15 sekunder. Kvinnors college basket erkänner samma regler, men använder en 30-andra skott klocka.

Shot Clock Regler i Professional Basket

NBA och WNBA regler för skottet klockan liknar de regler som redovisas i college basket. I NBA, är skottet klockan återställs till 24 sekunder om en flagrant foul begås eller om en personlig foul eller brott begås resulterar i en back domstol kasta in. Om det är under 14 sekunder på skottet klockan, är det återställs till 14 sekunder på personliga regelbrott, defensiv tekniska fouls, defensiva tre sekunders samtal eller ett hopp boll. Skottet klockan återställs inte om det anfallande laget begår en teknisk foul.

Shot Clock Regler I Internationell Basket

FIBA, det styrande organet för internationell basket, följer liknande regler som de som följt i NBA. I oktober 2010 kommer FIBA ​​anta NBA skott klock regler ordagrant under hög nivå tävlingar.

Shot Clock regler i High School

High school basket styrs av National Federation of State High School föreningar (NFHS). Även om NFHS inte kräver användning av skjutna klockor, sju stater i USA använder en 30-sekunders shot klocka. Reglerna för skott klocka användning i high school fälgar liknar dem på alla andra nivåer. Skottet klockan ställer på ett skott som träffar kanten, en förändring av innehav och på de flesta defensiva fouls.