XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
För & amp; Nackdelar med Antagande

Enligt US Department of Health och Human Services, administrationen för barn och familjer, bodde 641,000 barn i fosterhem under 2012. Även med 52.000 adoptioner under 2012, 102.000 var fortfarande lagligt redo för antagande utan föräldrarnas rättighet förbehåll. Många har en underbar upplevelse i antagningsprocessen, men vissa har en dålig. Överväga för- och nackdelar med antagandet noggrant innan du går ombord på denna resa.

Pro: rädda ett barn

Antagandet screening process bör hitta föräldrar som är bra adoptions kandidater när du tar bort dem som inte kan hantera arrangemanget. När en bra familj adopterar ett barn, får han den kärlek och det stöd som krävs för att ha en bra barndom. Han kan få uppleva nya syskon i denna nya familj och bygga obligationer som varar livet ut. Vissa adopterade barn kommer från ett missbruk eller försumma bakgrund och få uppleva lugn av en funktionell familjeliv med sina adoptivfamiljer.

Pro: Hjälp Datum Mor

I många fall kommer antas ge fördelar för biologiska mor. I vissa fall är det biologiska mor en enda tonåring förälder som skulle kämpar för att ge sig själv och barnet medan gå i skolan och arbeta ett jobb. I andra fall, föräldrarna är fysiskt eller känslomässigt oförmögen att uppfostra barnet. När dessa föräldrar avsluta föräldrarättigheter för antagande ändamål, de söker den hjälp de behöver och samtidigt ge ett bra liv för sina barn. Adoptivföräldrar typiskt ge medicinsk vård för en ny födelse och betala alla kostnader om den rättsliga processen.

Pro: För adoptivfamiljen

Familjer sträva efter att anta ett barn av olika anledningar. Vissa ser det som en medborgerlig eller religiös plikt att odla sin familj med ett adoptivbarn. Andra kan inte ha ett biologiskt barn och önskar fullständighet och tillfredsställelse någon känsla i barnuppfostran. Ytterligare andra inte vill beskatta sin kropp genom utmanande graviditetsprocessen eller kan inte ta den tid som krävs av arbete för att ha ett barn, men ändå vill älska ett barn av sina egna.

Con: Lång, utmanande process

Anta ett barn är vanligtvis en lång, utdragen process. När du bestämmer vilken typ av byrå bäst passar din situation, kommer du att börja en ansökningsprocessen. Du kommer att slutföra ett statligt krävs två månader hem studie process som undersöker din förmåga att uppfostra ett barn och din bakgrund. När du är certifierad som en godtagbar adoptivfamilj, du placeras på en väntelista för en baby - som kan ta månader eller år. Du kan få ett meddelande om en ledig barn bara för att ta reda på biologiska mor ändrade sig om adoption eller försöker återställa föräldrarättigheter.

Con: Kostnader

Även en smidig anpassning kan bli dyrt. Foster och sjukvårds adoptioner där biologiska mor redan har avslutats föräldrars rättigheter är de billigaste adoptioner, på upp till $ 2500. Enligt barnskyddslagen Information Gateway, en resurs från US Department of Health och Human Services, kan licensierade byrå adoptioner kosta från $ 5000 till $ 40.000 eller mer för att fylla i och underhålla. Vissa bidrag och skattelättnader är tillgängliga för att hjälpa till att täcka dessa kostnader. Vissa arbetsgivare erbjuder också ekonomiskt stöd eller betald ledighet för att hjälpa till med denna process.

Con: krävande barn

Adopterade barn assimilera ofta mycket väl in i en ny familj som älskar och ger dem. Vissa barn, särskilt om den antas senare i barndomen, kan uppleva depression och andra känslomässiga problem som orsakas av det faktum att de har antagits. Vissa barn känner att de är ett hinder för familjen eller skulle skulden för antagande och kan ha låg självkänsla eller depression. Vissa barn som antagits genom stängda adoptioner kanske inte har tillräcklig information om biologiska föräldrar och kanske vill se dem. Familjedynamik problem mellan födelse barn och adoptivbarn kan leda till familjen spänning. Du kommer förmodligen att diskutera dessa och liknande frågor i rådgivning fram till antagandet.