XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Wakeboard är en vattensport där en ryttare står på toppen av en liten flyt styrelse och dras med av en motorbåt som en vattenskidåkare. Att skapa speciella trick eller för att uppnå höga hopp, behöver du en ramp. Du kan bygga din egen ramp för att passa över någon standard struktur flytväst.

Instruktioner

1 Lägg ett ark ¾-tums tjock plywood på golvet och ordna en trädgårdsslang på den i lutning du vill att din ramp ha. Lutningen är kurvan av rampen.

2 Trace längs trädgårdsslang med en penna för att rita linjen lutningen på plywood. Klipp längs denna linje med en såg för att bilda en ände av rampen.

3 Lägga snittet plywood ovanpå de andra två ark och skär ut längs den lutande linjen. Använd träbit med den konkava kurvan snarare än den konvexa kurvan.

4 Stå upp de tre skurna bitar av plywood med kurvan öppning uppåt och mot dig. Stå stycken sida vid sida, med 8 fot mellan varje.

5 Sätt 2-by-4 skivor vinkelrätt mellan bitarna och fäst dem med belagda spikar och en hammare. Fäst styrelser kör upp framsidan och baksidan, och vinklas efter lutning längs toppen. Ramen bör bestå av de två plywoodskivor på båda sidor med två-för-4s som förbinder dem till den tredje delen i mitten.

6 Lägg bitar av ½-tums tjock plywood över ramen och spika dem på plats var 2 fötter för att skapa en slät yta. Täcka framsidan, baksidan och längs den böjda lutningen på toppen.

7 Vänd rampen över och fäst ½ tum plywood till botten av rampen. Lämna tillräckligt med utrymme vid ändarna för att tillgodose din flytväst.

8 Sprid lim sealer över botten och tryck på glasfiber badbräda i limmet. Låt det inställda att tillåta glasfiber att binda med plywood.

9 Vrid rampen på rätt sätt upp och måla den. Applicera en weatherproofing sealer för att skydda den från vattnet.

Tips

  • Du kan göra en större ramp genom att följa dessa instruktioner, men ökar proportionerna av trä.
  • Försök inte att wakeboard utan ordentlig undervisning och skydd.