XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Reumatiska sjukdomar är hygienkrav som främst påverkar kroppens leder, senor, ligament, muskler och ben. Ofta är markerade med inflammationer i samband med värme, svullnad, rödaktig färg och smärta. Reumatiska sjukdomar resulterar från förlust av funktion mellan en eller flera av de bind eller benstrukturer i kroppen. Det finns flera typer av reumatiska sjukdomar.

fibromyalgi

Fibromyalgi är ett tillstånd som kännetecknas av smärta i kroppen, sömnlöshet, trötthet, ångest, depression och andra symptom. Fibromyalgi är också förknippat med muskelömhet på senor och gemensamma platser. Fibromyalgi är en form av artrit-och är mycket svåra att diagnostisera. Symptomen på fibromyalgi kan ibland överlappar med symptom på andra sjukdomar Det är en komplex sjukdom.

Lupus

Lupus, som är en kort ord för "Systemisk Lupus Erythematosus" (SLE), är också en reumatisk sjukdom som påverkar leder och organ i kroppen. Dess symptom varierar beroende på vilken typ av lupus sjukdomen i fråga. Huden hos personer som lider av lupus karakteriseras av hudutslag. Håravfall resulterar ofta, och nefrit och artrit är också symptom på sjukdomen.

Artrit

Artrit är en av de vanligaste reumatiska sjukdomar. Sjukdomen kännetecknas av täta ledvärk, stelhet i lederna, och ledinflammationer. Det finns många typer av artrit. Några av de vanligaste inkluderar artros, reumatoid artrit, juvenil artrit och psoriasisartrit. Reumatoid artrit har inget känt botemedel, men smärta i samband med sjukdomen kan hanteras och kontrolleras med smärtstillande.

polymyalgia rheumatica

Polymyalgia reumatisk - eller PMR, som den kallas - är ännu en form av reumatisk sjukdom. Detta tillstånd kännetecknas av muskelstelhet, nackstelhet och smärta runt axlar och höfter. Dessutom kan patienter med PMR också utveckla andra typer av artrit. Andra symptom på PMR liknar symptom i samband med ledbesvär.

Vad är Parkinsons sjukdom?

Parkinsons sjukdom är en neurologisk problem. Dess namn kom från Dr. James Parkinson, som var den förste att beskriva sjukdomen. Denna sjukdom resulterar från den gradvisa förlusten av kroppsceller i vissa delar av hjärnan som kallas substantia nigra. Förlust av dessa celler leder till en brist av den kemiska dopamin. Symtom på Parkinsons sjukdom inkluderar skakar hand, saktar av rörelse, förlust av balans, och stelhet i vissa delar av kroppen.