XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man Reglue en tand till tandproteser


Förlora eller bryta en tand från dina proteser aldrig händer vid en lämplig tidpunkt. Det kan vara något mer frustrerande än förbereder sig för ett datum eller en middag med en klient än att hitta en tand från tandprotesen lös eller trasig. Detta kan också hända när du inte kan komma till en tandläkare eftersom det händer på natten eller under helgen. Med hjälp av en protes reparationssats fungerar tills du kan boka tid hos din tandläkare.

Instruktioner

1 Läs instruktionerna på reparationssatsen som du har köpt. Använd endast de objekt som ingår i reparationssatsen. Med användning av andra typer av lim, såsom ett snabblim kan skada tandproteser och, om de sväljs, vara giftiga.

2 Håll reparationssatsen på en lämplig plats. Om du reser eller är utanför ditt hem en hel del, hålla ett kit i en annan din portfölj eller handväska och i hemmet medicinskåpet. Du hittar dessa kit i detaljhandeln apotek och tand leverans butiker.

3 Tvätta tanden som måste limmas på plats med en lösning av varmt vatten och tandprotesrengöringsmedel. Ta bort all smuts eller svåra att avlägsna partiklar med en mjuk protes borste.

4 Kontrollera tanden som är löst eller fallit ut att kontrollera det är fortfarande användbar. Satserna komma med extra tänder. Om tanden är oanvändbar, lägga den på en säker plats i en behållare för att ta med dig till tandläkaren. Välj en tand ur satsen som liknar den trasiga tanden.

5 Öppna reparationssatsen på en plan yta. Ta bort limmet som är i satsen. Ta bort pipett i satsen. Pressa pipett s lampan och in spetsen i behållaren av klistret. Låt lampan går och ta ut pipett från behållaren av limmet.

6 Placera en droppe av lim på sidorna av tanden som kommer att införas i protesen. Skjut tanden på plats. Öppna röret av harts och applicera på tanden där det har limmats. Låt limmet torka i fem minuter. Skölj noga med varmt vatten.

Tips

  • Kontrollera dina proteser på en daglig basis för sprickor eller lösa tänder.
  • Reparationssatser måste vara giftfritt och godkänd av amerikanska Food and Drug Administration. Boka en tid med din tandläkare för att så tidigt som möjligt för att få protesen fast permanent.