XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är en hälsosam mängden kolesterol per dag?


Kolesterol är en viktig del av en sund människokroppen. Men livsmedelsföretag förvanska till hävdar att deras produkt är "låg kolesterolhalt", som alltför mycket kan leda till hjärtsjukdomar. Detta lämnar oss frågar vad som är en hälsosam mängd kolesterol?

Vad är kolesterol?

Kolesterol är en fettliknande substans som finns naturligt i kroppen. Din kropp producerar 75 procent av sitt kolesterol. Resten kommer från mat.

funktioner

Dess primära funktioner innefattar produktion av cellmembran och många hormoner (t ex testosteron).

Var är det?

Endast animaliska livsmedel innehåller kolesterol, såsom kött, ägg, mjölk, ost och smör. Men det är ett djur-diet inte helt säker från högt kolesterol. Mättade fetter och transfetter ökar kolesterolproduktion, och dessa fetter kan lurar i varje kategori av livsmedel.

Riktlinjer att följa

American Heart Association rekommenderar mindre än 300 mg kolesterol per dag. Om du har högt LDL (dåliga) kolesterolet, sträva efter mindre än 200 mg per dag.

Hjärta hälsosam kost

Dessutom, sträva efter en fiberrik kost som är låg i mättade fetter och transfetter genom att välja en kost rik på frukt och grönsaker, fullkorn, magra eller fettfria mejeri, och magert kött.