XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur pop benen för att träffa en Split


En splittring är en gemensam ståndpunkt för en cheerleader eller dansare. Men för dem som inte är flexibla, kan sprickor vara svårt. Sträcker sig över tiden kan bidra till att "pop benen," gör göra de splittringar lättare. Du måste dock sträcka varje dag under en period av flera månader för att göra detta.

Instruktioner

1 Hur pop benen för att träffa en Split

Luta så långt över benet som möjligt utan att böja knäet.

Sträck båda benen varje dag. Sitt på golvet med benen särade så långt som möjligt. Luta sig över höger ben och nådde mot foten. Håll denna position i 15 till 20 sekunder. Återgå till ett rakt läge, och upprepa samma sträcka med det vänstra benet.

2 Sträck hamstrings genom att sitta på golvet. Förläng din vänstra ben och böja höger knä. Flytta den högra foten, så att fotsulan vilar insidan av vänster knä. Luta dig framåt och nå dina händer mot din vänstra fot. Håll detta i 15 sekunder, och återgår till ett rakt läge. Upprepa stegen för det högra benet.

3 Hur pop benen för att träffa en Split

En övning bar liknar vad balett dansare använder.

Stå upp och placera din högra ben på ett bord, stol eller motion bar, om det finns någon. Sträcka sig över benet och sträckte sig efter vristen. Håll denna position i 15 till 20 sekunder. Sänk benet och placera det motsatta benet på samma apparat.

4 Hur pop benen för att träffa en Split

Du kan göra splittringar framåtriktade eller horisontella.

Sitta på marken när du är helt sträckt, och dela benen så långt som möjligt. Var noga med att inte dra eller stam några muskler.

5 Öva gör splittringar varje dag, skjuta benen längre ifrån varandra varje gång, och hålla positionen för 15- till 20-sekundersintervall. Se till att dina ben hålla rak, och att knäna vänds bort från kroppen.

6 Stå upp för att göra en framåtvänd split. Vänd dig till sidan och placera din högra ben framför. Glida fötterna längre bort från varandra. Placera båda händerna ut åt sidorna eller på golvet för stöd och balans. Sluta att skjuta så fort du känner smärta eller obehag. Bo i denna position i 30 till 45 sekunder, vilket förlänger tiden med mer praktik.

Tips

  • Slutföra en rad olika sträckor att träffa alla målpunkter i benet, inklusive hamstrings, kalvar, fotleder, fyrhjulingar och höfter.
  • Sluta stretching eller göra de splittringar om du upplever smärta eller obehag. Försöker de splittringar med smärta kan orsaka skada.