XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Avokado som Brain Food

Det är dags att sätta avokado tillbaka på inköpslistan. Lång anses "alltför fet," denna gröna frukter är faktiskt en guldgruva av näringsämnen som påverkar hjärnans hälsa. Enligt en översikt publicerad i "Nature Reviews Neuroscience" i juli 2008, kan rätt näringsämnen förbättra kognitiv funktion, såsom minne och koncentration. Vissa näringsämnen kan också minska risken för stroke, som kan uppstå när en propp bildas i ett blodkärl och blockerar blodflödet till hjärnan. Avokado är rik på dessa näringsämnen, vilket gör dem "brain mat." Inte illa för guacamole!

Fett

Avokado är rik på enkelomättat fett, som anses hälsosamt fett. Enkelomättade fetter minska LDL-kolesterol, det dåliga kolesterolet, och samtidigt öka HDL-kolesterol, det goda kolesterolet, vilket förhindrar härdning av blodkärl. Friska blodkärl tillåter korrekt blodflödet, vilket minskar risken för stroke. En halv avokado innehåller 10 g fett, varav 7 är enkelomättade.

Kalium

Korrekt blodtryck beror på reglering av kaliumkoncentrationer både inom och utanför celler. Avokado lägre blodtryck, enligt Steven Pratt, författare till "Super Rx: Fjorton Foods Bevisat att förändra ditt liv." Eftersom högt blodtryck är en riskfaktor för nedgången i kognitiva förmågor och stroke, främjar en lägre blodtryck hjärnans hälsa. En halv avokado innehåller 345 mg kalium. Adekvat intag för kalium är 4.700 mg per dag för både män och kvinnor.

vitamin K

Koagulation är en process för blodproppsbildning och vitamin K är nödvändig för korrekt blodproppar. Men det är också involverat i härdningen av blodkärl. Otillräckligt kost vitamin K kan öka risken för härdning, vilket ökar risken för stroke. Hälften av en avokado innehåller 14 mikrogram vitamin K. tillräckligt intag är 120 mikrogram för män och 90 mikrogram för kvinnor.

folat

Folat är viktigt för hjärnans hälsa och underhåll av kognitiv funktion, inklusive minne. Brist kan leda till kognitiv nedgång och Alzheimers sjukdom. Enligt Oregon State University Linus Pauling Institute, har en del forskning tyder på att folsyra kan minska risken för stroke, men forskning blandas. En halv avokado innehåller 61 mikrogram folsyra. Den rekommenderade kosten ersättning är 400 mikrogram för både män och kvinnor.