XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Shimano tillverkar många cykelkomponenter, inklusive reglage. De reglage på en cykel växla när du manipulera reglage. Cyklar ställs in så den högra växelreglaget ändrar bakre kugghjulen och vänster växel ändrar de främre redskap. Shimano varumärke reglage finns i olika stilar. Vissa, såsom de på landsvägscyklar, är integrerade i bromshandtagen; andra använder ett grepp skifte som du vrider att växla, och en del är monterade nära bromshandtagen och skiftas med fingret och tummen. Oavsett vilken stil, ändra någon Shimano växel följer liknande åtgärder.

Instruktioner

Ta bort de gamla Shifters

1 Montera cykeln på en cykelställ. Placera en styret hållaren så den skårade änden vilar på cykelns övre röret (den del av ramen som löper från styret sätet) och krok ändar vilar på styret. Detta kommer att hålla i styret stilla och göra cykeln lättare att arbeta på.

2 Ta styret band (på en väg cykel) eller greppen (på en hybrid eller mountainbike). Om det finns bar slutar på styret, ta bort dem också. Om du linda styrets tejp upp när du tar bort den, kan du återanvända den senare.

3 Lossa ankarbultar som fäster bromskablarna och vajer till sina respektive komponenter. Bultarna för dessa komponenter kan identifieras genom att följa de kablar till sina slutpunkter. Skära av änden på varje kabel vid det falsade ändkåpan.

4 Lossa bromshandtaget och växelreglage. På väg cyklar dessa två spakar är integrerade. För att ta bort dem genom att trycka på bromshandtaget så långt det går. Sett framifrån, hitta den bult som håller klämman på styret. Lossa denna bult. För hybrid och mountainbikes, hitta bultarna som håller bromsarna och växel på styret sedan lossa dem.

5 Dra broms- och vajer av spakarna. Var uppmärksam på hur kablarna går in spakarna för att göra det lättare att installera dem senare. När alla kablar är ur vägen, skjut lossade spakar och reglage utanför styret.

Installera nya Shifters

6 Skjut shifters över ändarna på styret. Placera dem på styret hur du föredrar. Om bromshandtagen inte är integrerade i reglage, placera dem tillbaka på styret vid denna tidpunkt. Dra åt bultarna som håller spakar och reglage på plats på styret.

7 Torka ett tunt lager av cykel fett på kablarna. Trä kablarna genom lämpliga kabel hål i spakar och reglage, med tanke på hur de har tagits bort. Trä kablarna genom någon kabelhuset och längs ramen till kablar "motsvarande komponenter.

8 Trä kabeln genom bulten som håller kabeln till dess komponent. Justera kabeln, vid behov, för att få rätt spänning. Denna process kommer att variera beroende på dina önskemål och vilken typ av cykel du har. Dra åt bultarna ordentligt för att hålla kabeln på plats. Trimma bort eventuellt överskott av kabeln, vilket lämnar en till två inches extra, och crimp en ändkåpa på änden av kabeln för att förhindra fransning.

9 Testa dina bromsar och reglage för att se till att alla kablar går till rätt ställe och fungerar bra. Gör nödvändiga justeringar.

10 Byt ut handtagen och bar ändar eller styret tejp. Ta bort styret hållaren och ta cykeln ur stativet.

Tips

  • Om du återanvänder kablarna, märka dem med bitar av maskeringstejp (höger broms, vänster broms, höger växelreglage, vänster växelreglage).
  • Många cykelaffärer kommer att återvinna din gamla cykeldelar.
  • Se till att alla skruvar är säkra innan du går ut på en åktur. Det kan vara mycket farligt om en spak eller kabel lossnar när du rider.