XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är halva Reps?


Fitness tränare kan vara orubblig om hela skalan av rörelse bör du utföra när du gör repetitioner av varje övning. Men det betyder inte att halva repetitioner inte har en plats i ditt träningspass, antingen som en del av en sjukgymnastik rutin eller när de söker att brista ut i en högre vikt i en övning som bänkpress eller knäböj.

Allmänt Form

Även om fördelarna med halv reps debatt, är standard sättet att utföra dem. I stället för början och avslutar varje upprepning vid de två yttersta sortiment av rörelse, bara passera vikten halvvägs längs rörelseomfång, återvänder varje tid att bara en av de två rörelseområde avslutas.

Till exempel, i skivstångscurl, finns det två sätt att göra halv reps: Börja med skivstång på dina sidor, höja dem halvvägs till bröstet, stoppa tillfälligt sedan återgå till dina sidor; eller börja med skivstänger på bröstet och bara sänka dem halvvägs innan han återvände till bröstet.

bästa Form

Enligt ShapeFit.com, gör endast en typ av halv rep av en viss övning är att begränsa din muskelutveckling. Du bör göra båda typerna av halv reps i varje hel-rep träning. Målet är att införliva halva reps fördel i din repertoar full-repetitionsövningar - de tryck och drag sort - att arbeta mer brosk och bindväv längs intervall av rörelse, på grund av den nya stopp och start som måste ske i varje övning.

användningar

Vissa människor har begränsat rörelseomfång på grund av hög ålder, skada eller funktionsnedsättning, och halva reps kan vara en rekommenderade formen för vissa övningar. Andra använder halv reps när de vill flytta upp i vikt på en viss övning. Till exempel kan du öka din bänkpress vikt, så börja (med en spotter) med det högre vikt vid halv reps för att bygga upp den styrka du behöver för att göra fullständiga repetitioner bekvämt. Eller så kan du använda halva reps när du har fått alltför utmattad att göra fullständiga repetitioner på en viss vikt. Halv reps gör att du kan hålla vikter densamma för en mer uppsättning.

debatten

Om halva reps är värt är till stor del upp till den enskilde. Vissa säger att eftersom mer bindväv ingriper genom att stoppa och starta längs olika muskelgrupper, kan halva reps vara en gynnsam Förutom en workout plan redan använder full upprepning övningar. Andra hävdar att det fylligare rörelseomfång som är anställd under en övning desto bättre - varje gång. Vad är klart: Halv reps är bättre än inga försäljare alls.