XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man använda kryckor för att gå upp och ner för trappor


När du först blir skadad kan det ta en stund att vänja sig att flytta på olika sätt. Öva gå med dina kryckor på ett plant golv. Be någon att hjälpa dig att flytta kasta mattor, förlängningssladdar och liknande föremål ur vägen. När du är bekväm med kryckor, öva går upp och ner för trappor. De första gångerna du gör detta, kanske du vill ha någon hjälpa dig om du tappar balansen. Du kan använda en upprätt eller en sittande ställning för att navigera trappor.

Instruktioner

Uppför trappor: Sittande Metod

1 Sitt på en lägre steg, vänd bort från stegen. Ordna dina kryckor så att de ligger upp och ner för trapporna, snarare än över dem. Skjut båda dina kryckor så långt upp för trapporna som du kan nå och släppa dem. Den sittande metoden nödvändiggör flytta dina kryckor uppför trapporna när du stiger, snarare än att använda dem för att bära din vikt.

2 Placera händerna bakom ryggen när du sitter.

3 Överför din vikt på dina händer och din viktbärande fot.

4 Lyft dig upp till nästa högre steg. Upprepa denna process för varje steg, flytta dina kryckor vidare uppför trappan som du går.

Nedför trappor: Sittande Metod

5 Sitt ner på toppen av trappan, fötter dinglande nerför trappan. Ordna dina kryckor så att de ligger i ett läge uppåt och nedåt på trappan. Skjut dina kryckor så långt ner på trappan som du kan nå och släppa dem.

6 Ta tag i kanten på steget där du sitter.

7 Överför din vikt på händerna. Placera vikt på viktbärande fot också.

8 Lyft dig ner till nästa nedersta trappsteget. Upprepa detta för att fortsätta ner för trapporna. Hålla sig i rörelse ner dina kryckor flera steg som du framsteg.

Uppför trappor: Walking Metod

9 Skjut en krycka uppför trapporna så långt du kan nå och släppa det. Du behöver bara hålla på en av dina kryckor för denna metod. När du stiger, måste du skjuter krycka du inte håller längre uppför trappan.

10 Tuck andra krycka under armen på sidan av din skadade benet. Ta tag i ledstången med den andra handen.

11 Placera skadade benet bakom dig. Håll det förhöjda.

12 Gå upp för trappan, som leder med din viktbärande fot. Skjut krycka du inte längre använder uppför trapporna som du framsteg.

Nedför trappor: Walking Metod

13 Skjut en av dina kryckor ner för trapporna så långt du kan hantera och släppa det. Att gå ner för trapporna liknar gå upp för trapporna med gångmetoden. Du måste fortsätta att skjuta krycka som du inte håller längre ner för trapporna som du går ner.

14 Placera andra krycka under armen. Det bör vara på samma sida som din skadade benet.

15 Håll ledstången med den andra handen.

16 Placera skadade benet framför dig, inte bakom dig. Håll det förhöjda.

17 Lägre själv ner varje steg, med hjälp av din viktbärande fot och räcket och krycka för balans.

Tips

  • Gå upp eller ner med en krycka under varje arm, om det inte finns någon ledstång. Hoppa på nästa steg, upp eller ned, med din viktbärande fot.