XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Nutrition: Vad att äta efter ett träningspass?

Tankning din kropp bör vara högsta prioritet efter ett träningspass, och hur du rehydrera din kropp är lika viktigt. Ät ett mellanmål eller liten måltid strax efter träning. Välj smarta carb och proteinkällor för att stödja muskelåterhämtning och återställa energinivåer. Inte FROSSA, eller du kommer att förneka de hälsosamma effekterna av din träning.

Fokus på Vätskor

Kom ihåg att stanna hydrerade före, under och efter träningen. American College of Sports Medicine rekommenderar att dricka 20 till 24 uns av vätskor inom två timmar för varje pund av vikt förlorade under träningen. Letar efter en ursäkt för en söt behandla? Enligt Kati Mora, MS, RD, i "Fitness" tidningen erbjuder chokladmjölk en perfekt balans av kolhydrater, protein och socker. För att ge din kropp en snabb energikick, prova en smoothie gjord av en hög proteintillskott som vassle kombinerat med en banan. Livsmedel med hög vattenhalt också hjälpa dig rehydrera. För en lätt efter träningen måltid, har en sallad med sallad, gurka, tomater och selleri; efterrätt, njuta frukt såsom vattenmelon, jordgubbar och cantaloupemelon.

Koncentrera dig på Carbs

För att stödja en effektiv återvinning, kolhydratreserver du använde upp under träningen behöver bytas. För de mest näringsmässiga fördelar, hålla fast vid fiberrika komplexa kolhydrater. Efter en morgon träning, prova en skål med havregrynsgröt med frukt eller en äggvita och grönsaker frukost burrito insvept i en hel vetetortilla. Följ en eftermiddag träning med en smörgås på fullkornsbröd eller en skål med quinoa toppad med grönsaker och tofu. Har en rejäl skål med multigrain pasta kastade med en magert protein och grönsaker efter din kväll träningspass. För uthållighetsidrottare, American College of Sports Medicine rekommenderar att konsumera 30 gram till 60 gram kolhydrater inom 30 minuter efter en timme långa träningspass för optimal tankning.

Säg ja till protein

Protein är en viktig del av en efter träningen måltid eftersom det innehåller aminosyror som hjälper återuppbygga musklerna. Protein hjälper också mätta aptit samtidigt som en energikick. Näringsrika proteinkällor innehåller jordnötssmör, skaldjur, tofu, nötter, bönor och ägg. Nötter kan vara mycket fett så njuta med måtta. Enligt sport nutritionist Nancy Clark "Cooking Light" har ett litet protein med varje måltid är tillräckligt, men det är inte nödvändigt att öka proteinintaget efter ett träningspass.

Carb och protein Combo

I stället för att fylla på upp på bara kolhydrater eller bara protein, förbrukar ett mellanmål eller måltid som kombinerar dessa två efter träningen väsentligheter. Konsumerar kolhydrater och proteiner tillsammans kan påskynda återhämtningen och vara en mer effektiv tankning metod, enligt en studie från 2008 publicerades i "Journal of International Society of Sports Nutrition." Bra efter träningen alternativ som kombinerar kolhydrater och protein inkluderar bönor och ost burritos görs med hela korn tortillas, jordnötssmör eller ost med äppleklyftor, yoghurt med blandade bär och granola, ångkokta grönsaker och tofu över brunt ris och hummus med hela korn pitabröd.