XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hög-protein diet används vanligtvis av människor som funderar på att bygga muskler. Denna typ av diet är att föredra för muskeluppbyggnad, eftersom det uppmuntrar kroppen att bränna fett, vilket bidrar till att öka din muskelmassa. Om du vill använda en proteinrik kost för att bygga muskler, kommer du att hitta en hel del mat har protein i det. Emellertid finns det några livsmedel som är bättre källor av protein som andra.

Dagliga Krav för muskeluppbyggnad

Mängden protein som du behöver för att äta beror på din vikt och kroppsfett procent. Konvertera din kroppsvikt från pounds till kilogram genom att dividera pounds med 2,2. Till exempel, 150 Ibs. är 68.18kg. När du har din andel kroppsfett, måste du multiplicera det med din vikt (i kg). Ta det antal som du får från denna beräkning och subtrahera det från din kroppsvikt för att få din muskelmassa vikt. Till exempel, 150 Ibs. och 15 procent kroppsfett skulle 68.18kg multiplicerat med 15 procent lika 10.23kg. Sedan 68.18kg minus 10.23kg lika 57.95kg för muskelmassa kroppsvikt.

Nu när du har muskelmassa kroppsvikt, kan du räkna ut hur mycket protein du behöver äta varje dag. Få detta belopp genom att multiplicera din muskelmassa kroppsvikt med 2,75. Till exempel, 57.95kg multiplicerat med 2,75 lika 159.36g för 150 pund. personen med 15 procent kroppsfett.

Kyckling

Kyckling är en utmärkt källa till protein som är låg fetthalt. Medan den vita och mörkt kött har var mycket protein, har det vita köttet mindre fett. Detta gör vitt kött ett bättre val från en näring synpunkt. Du kan få 35 g protein i en 4-oz. benfria kycklingbröst.

Skaldjur

Fisk är en annan stor källa till protein. Även fisk är något högre i fett än kyckling, är fettet i fisk omättat fett, som ofta kallas den goda typ av fett. Tonfisk är ett billigt och enkelt sätt att få din protein från fisk. En burk tonfisk har ungefär 40 g protein. Om du föredrar något som pilgrimsmusslor, kan du få 26g av protein från 4 oz. kammusslor.

Nötkött

Nötkött presenterar en jämförbar proteininnehåll till kyckling. Emellertid har nötkött en mycket högre fetthalt och det är inte samma typ av bra fett som kan hittas i fisk och skaldjur. Av denna anledning bör endast de leanest styckningsdelar av nötkött användas för en proteinrik diet. Vitamin B-12 och kreatin kan hittas i nötkött, som var och en bidrar till muskeluppbyggnad. En 4-oz. servering av nötkött ger 36 g protein.

Mejeri

Mejeriprodukter som ägg, ost, yoghurt och mjölk alla har en anständig proteininnehåll som kan hjälpa till att bygga muskler. Som nötkött, kan mejeriprodukter vara full av mättat fett. Endast magra mejeriprodukter bör användas för detta skäl. En kopp yoghurt erbjuder 14g protein. Fyra uns. mozzarella erbjuder 36g, och ett ägg har nästan 7 g.