XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kroppsvikt Utbildning Vs. styrketräning

Styrketräning är grunden för styrketräning. Kroppsvikt utbildning anses allmänt något för nybörjare som inte är redo för tunga vikter. En annan gängse koncept är att styrketräning är för muskelstyrka och kroppsvikt är för muskulär uthållighet, eller för konditionering för sporter som boxning eller kampsport.

The Nature of Resistance

Muskelfibern är den grundläggande komponenten som gör det möjligt att producera kraft. På nivån för en enda muskelcell, är det ingen skillnad mellan motståndet av tyngdkraften eller tröghet som verkar på en skivstång eller gravitationen motstånd på din egen kropp. Till den ensliga muskelfibrer, är motstånd motstånd. Detta gäller för hela muskeln; din bröstmusklerna kontrakt mot en skivstång i en bänkpress samma sätt som de avtal mot golvet i en push-up.

ökande motstånd

Det sätt på vilket du gör övningar svårare är den främsta skillnaden mellan träning med vikter och med din egen kroppsvikt. Du lägger helt enkelt fler vikter till baren för att öka svårigheten att bänkpress. Du kan öka repetitioner, men efter en viss punkt kroppsvikt motstånd producerar mer av en uthållighetsträning än en muskelbyggande en. Du kan öka utbudet av rörelse genom att göra sådana drag som dyk-bomb armhävningar, och du kan öka avståndet reste, som i klappa och hoppa armhävningar. Du kan utföra dem med en hand, vilket tvingar alla av lasten på en arm. Du kan även lära Planche armhävningar, där hela din kroppsvikt stöds av dina händer och benen hålls horisontellt ovanför marken.

bekvämlighet

Ofta är det helt enkelt mer praktiskt att lägga vikt på stången. Den grundläggande rörelsen förblir densamma. En en arm push-up kräver en något annorlunda färdighet än en vanlig push-up, och gör olika krav på kärnan. Å andra sidan, om du inte har tillgång till en träningsbänk, en bar och en uppsättning av plattor, de flesta versioner av armhävningar kräver lite mer än golvyta. Resårband, kedjor och vikt västar kan alla användas för att komplettera din kroppsvikt.

De övre gränserna för styrka

En invändning mot kroppsvikt träning för styrka är att du i slutändan begränsas av din egen vikt. Du kan tänkas fortsätta att oändligt lägga vikt på stången i bänkpress. Även om du behärskar en Planche push-up, men du är fortfarande bara lyfta din egen kropp. Valet beror sedan på dina mål. Om maximal styrka i bänkpress är ditt mål, eftersom det skulle vara för en power lifter, sedan styrketräning bör vara din primära metoden. Om du är intresserad av mer allmänna utvecklingen eller för att förbättra din förmåga att flytta din kropp genom rymden, sedan kroppsvikt utbildning är tillräcklig.

progression

Framsteg med styrketräning kan vara mycket lättare att mäta. För att öka svårigheten att en övning, du bara lägga vikter. Om du lyfter mer vikt i dag än du gjorde sex månader sedan, är du starkare. Kroppsvikt utbildning är mindre entydig. En en-armad push-up är svårare än en med båda händerna, men svårighetsgraden mellan de två är svår att kvantifiera. Det finns ingen tydlig multipel av svårigheter som finns med vikter. Slutligen steg mellan varianter av armhävningar är inte enhetliga. Du kan inte gå från en vanlig push-up till en Planche push-up genom att bara lyfta fötterna från marken. Det kommer att finnas en period där ingen yttre framsteg görs medan du lär den nya färdigheter. Omvänt, när du har bemästrat en 220 pund bänkpress, nästa mål kommer troligen att bli en 225 pund bänk - framsteg som är mycket lättare att se.