XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Saltning sill hänvisar till processen för framställning av sill som ett bete för fiske. Saltningen, eller härdningsprocessen innebär vanligen en bergsalt saltlösning i vilken sill placeras över natten. Saltning sillen bidrar till att skärpa betet och ställ in skalor som bete. Ett tillsatsmedel kan inkluderas i saltlösningen för att ge extra ljusstyrka i vattnet. Saltning sill är en nödvändig del av att förbereda fisk som bete.

Instruktioner

1 Placera ett grunt plastbehållare med ett tättslutande lock, på en arbetsyta. Häll en kopp bergsalt i behållaren och sprida det jämnt över botten av behållaren.

2 Häll en liter rent vatten i behållaren. Låta vattnet och stensalt att sitta i en timme eller så det salta saltlösning skapas.

3 Tillsätt flera droppar av bete vitmedel och anis olja till saltlösningen. Tillsätt vitmedel och olja baserad på personliga preferenser, med tanke på att lite av båda kan gå långt. Som en tumregel, börja med tre till fem droppar och lägga till fler om det behövs.

4 Placera sill i saltlösningen i den grunda plastbehållare. Ordna fisken så att varje täcks av lösningen.

5 Täck behållaren säkert med ett lock och ställ den åt sidan på en sval plats under natten. Förvaras från direkt solljus eller direkt värme som det härdar.