XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
I Diet & amp; Motion men har fortfarande en uppsvälld mage

Äta näringsrik mat och utövar regelbundet kommer inte att skydda dig från att utveckla en uppsvälld mage. Gas byggs upp i magen och tarmkanalen när det inte passerar genom rapningar eller gasbildning och orsakar din mage att svälla. Förutom sin föga smickrande titta i dina kläder, är en uppsvälld mage obekväm och kan åtföljas av andra symtom som kramper eller smärta. Flera faktorer bidrar till problemet, men det finns också effektiva rättsmedel.

gasfyllda Foods

I Diet & amp; Motion men har fortfarande en uppsvälld mage

Livsmedel som de som är rika på fibrer eller fet mat är bland de många orsakerna till uppblåsthet. Både fett och fiber bromsa tömning av livsmedel från magen och leda till en ackumulering av gas. Begränsa ditt intag av fet mat, speciellt om du försöker gå ner i vikt. Om du inte är van att konsumera fiberrika livsmedel - såsom grönsaker som broccoli och brysselkål och frukter som päron och persikor - öka dem i din kost gradvis och även öka ditt vätskeintag.

svälj Air

I Diet & amp; Motion men har fortfarande en uppsvälld mage

Gulping ner din mat och dryck ökar mängden luft du svälja och är en annan möjlig orsak till en uppsvälld mage även om du kost och motion. Svälja för mycket luft är också mer sannolikt om du äter med munnen öppen, prata medan du äter eller tuggar tuggummi, enligt PubMed Health. De goda nyheterna är att dessa orsaker möjliggör enkel korrigeringar: äta långsammare och med munnen stängd och undvika tuggummi och dricka genom sugrör.

Medicinska tillstånd

I Diet & amp; Motion men har fortfarande en uppsvälld mage

Vissa hälsoproblem kan också öka uppblåsthet runt magen. De inkluderar colon irritabile, vilket också orsakar symptom som buksmärtor och kramper. Celiaki, vilket är en intolerans mot gluten och laktosintolerans förhindra att dina tarmar från korrekt smälta och absorbera näringsämnen och kan leda till uppblåsthet. Ascites är en annan sjukdom, listade efter PubMed Health, som kan orsaka uppblåsthet. Ascites är en ackumulering av vätska i bukhålan, ofta som ett resultat av högt tryck i blodkärlen i levern och en låg nivå av protein, albumin.

Halsbränna

I Diet & amp; Motion men har fortfarande en uppsvälld mage

När du har detta villkor, som också är känd som sura uppstötningar eller gastroesofageal refluxsjukdom, kan du ofta svälja att rensa syra som backar upp i matstrupen. Detta leder också till dig svälja för mycket luft och lider av en uppsvälld mage. För att förhindra halsbränna och en uppsvälld mage, undvika att äta kryddstark mat, dricka koffeinhaltiga drycker, eller äta stora måltider särskilt precis innan läggdags. Om du redan har halsbränna, kan ta en antacida hjälpa till att lindra symtomen.

För mycket natrium

I Diet & amp; Motion men har fortfarande en uppsvälld mage

Overindulging i salta livsmedel är en annan möjlig orsak din mage är uppsvälld. En hög saltfattig kost stör elektrolyt nivåer i kroppen och leder till vätskeansamling, eller ödem, en ansamling av vätska i vävnaderna i kroppen. Ödem riktar vanligtvis benen, vrister och fötter, men kan innebära hela kroppen. Begränsa din natriumintaget till 1500 milligram salt, vilket är något mindre än 3/4 tesked salt.